Este oficial! Avem confirmarea MAI că elevii școlilor de poliție încep serviciul în ianuarie 2018

După cum v-am anunțat și într-unul din materialele precedente, organizația noastră a avut mai multe intervenții și demersuri pentru ca perioada de școlarizare a elevilor din școlile de agenți de poliție să fie scurtată la o perioadă minimă de 1 an și 3 luni, limită minimă acceptată de legislația incidentă. Este cea mai eficientă soluție pe care MAI o are la dispoziție pentru a diminua impactul pensionărilor masive.

Mai mult, este și un act de justețe și dreptate pentru elevii școlilor de poliție care petrec 2 ani în instituția de învățământ, cu o soldă lunară de o sută și ceva de lei pe lună, în timp ce personalul care s-a încadrat direct a beneficiat de salariu din prima lună iar pe perioada școlarizării va beneficia și de salariu.

Sindicatul EUROPOL a propus această soluție care a mai fost folosită în 2007-2008 la cele două promoții, care au fost școlarizate 1 an și 3 luni, respectiv 1 an și 6 luni. Nici nu mai contează în aceste momente că „specialiștii” pe resurse umane din MAI care fac politica de cadre, în ultimii 10 ani, nu au avut nicio viziune și au practicat un management defectuos care ne-a adus în situația unui deficit de peste 20.000 de cadre.

Însă este important să precizăm că nu legea pensionării este cauza pentru acest deficit, ci lipsa unor măsuri pe termen mediu și lung pentru optimizarea fluxului de cadre. Mai jos aveți un extras din răspunsul Secretarului General al MAI, care confirmă, pentru prima dată că a fost luată o hotărâre în acest sens și că elevii vor avea examenul de absolvire în luna decembrie 2017.

 

Vom continua să urmărim acest proces, și suntem încântați că în rândurile noastre vom primi sânge proaspăt, tineri alături de care să reconstruim autoritatea poliției și să aerisim instituția Poliției și a Poliției de Frontieră de mentalitățile depășite.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Este oficial! Avem confirmarea MAI că elevii școlilor de poliție încep serviciul în ianuarie 2018

Distribuie

6 răspunsuri

 1. Nu de Poliția Romană sau de faptul ca ai ajuns polițist trebuie sa îți fie scârbă, ci de unii care conduc destinele acesteia sau al MAI. Trebuie sa fii mândru ca ești polițist, dacă nu poți, sa pleci din sistem.
  Trebuie sa speri la mai bine, trebuie sa lupți pentru mai bine!

 2. Ok.De la 24 de luni la 15 luni.Si studentii din Academie ce fac?Cat de pregatiti vor fi dupa o perioada asa de scurta? PS Codul de etica si deontologie al politistului:
  ART. 6
  i) respectul – se manifesta prin consideratia pe care politistul o acorda persoanelor, colegilor, superiorilor, subordonatilor, drepturilor si libertatilor acestora, institutiilor, legilor, valorilor sociale, normelor etice si deontologice;

  1. Trebuie doar sa cititi materialul cu atentie si sa vedeti ca se face referire la Scolile de Agenti de Politie.

 3. Si in academie 3 ani sunt prea mult. Un an la agenti si doi la ofiteri e cel mai rezonabil. Ce mare statut are ofiterul de sta 3 ani ?

 4. Buna ziua
  Pentru elevii care promovează examenele din ian 2018 si vor începe scolarizarea de 1 an pt poliție acestia vor primi salariu?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută