Epopeea noii uniforme de poliție continuă. Riscăm să rămânem și fără uniformă și fără bani

Ne apropiem cu pași repezi de ziua de 30 iunie când, conform ordinului de ministru semnat de Bode, se va sista oficial virarea normei de echipament către toți polițiștii. Din păcate, în tot acest timp, procedurile de achiziție bat pasul pe loc.

Deși au trecut mai bine de două luni de la lansarea primelor licitații, iată că în momentul de față ne aflăm în situația hilară (dar nu neașteptată) să avem exact 0 (zero) contracte semnate cu furnizorii declarați câștigători pe anumite loturi.

Până în momentul acesta, IGPR-ul se pregătește să semneze acorduri cadru pentru următoarele articole de echipament:
– pantofi intervenție vară/iarnă bărbați/femei
– ghete intervenție vară/iarnă bărbați/femei
– pantofi din piele vară/iarnă bărbați/femei
– ghete din piele
– cizme din piele
– caschete vară/iarnă
– berete
– pardesiu bărbați/femei
– impermeabil pentru ploaie bărbați/femei
– cămașă bluză uniformă de serviciu bărbați/femei.

Există însă și niște „surprize”. Au fost anulate achizițiile pentru mănuși din piele (nu au fost depuse oferte) și pentru costum termic, respectiv mănuși de serviciu/intervenție (oferte neconforme tehnic).

Așadar, începutul lunii iunie ne găsește, pe românește, fără chiloți, dar cu căciulă! Șansele ca, în prima lună de vară, furnizorii câștigători să înceapă producția miilor de articole vestimentare sunt identice cu renunțarea lui Putin la „operațiunea specială”. La modul în care decurg diligențele, putem afirma cu certitudine că ne va prinde toamna și nu vom vedea în magaziile teritoriale articole din noua uniforma.

Iar consecințele acestor decizii proaste luate de conducerea MAI vor conduce la situația ridicolă în care polițiștii nu vor mai avea nici de unde să-și achiziționeze elemente de îmbrăcăminte din vechea uniformă și nici resurse financiare, însă nici „noua” uniformă nu va fi disponibilă. Să nu mai vorbim de faptul că termenul limită de depunere a ofertelor pentru bluzon, pelerină ploaie, fes, centură, cămașă reprezentare și tricou a fost ieri, 31 mai.

Într-o solicitare formulată la începutul lunii de Sindicatul EUROPOL, prin care am cerut prorogarea termenului de sistarea a acordării normei financiare de echipament până la momentul în care se vor semna contractele de achiziție pentru elementele de îmbrăcăminte ce compun „noua” uniformă, Direcția Generală Logistică (DGL) confirmă întârzierile foarte mari pe care le înregistrează la nivelul fiecărei arme, însă refuză propunerea organizației noastre sub pretextul lipsei fondurilor pe care ar trebui să le aloce pentru „noua” uniformă, de parcă MAI va plăti în avans și nu la 60 de zile de la recepționarea echipamentului.

În aceste condiții, raportat la faptul că MAI a ajuns să dea cu o mână, respectiv un sfert din cele două tranșe restante (aprox. 150 lei) și ia cu două, sistează norma financiară de echipare (aprox. 250 lei), somăm conducerea MAI să amâne termenul de sistare a normei de echipament până la finalul anului 2022. În caz contrar, vom organiza acțiuni de protest sub toate formele pe care le vor decide polițiștii.

Viitorul de aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Epopeea noii uniforme de poliție continuă. Riscăm să rămânem și fără uniformă și fără bani

Distribuie

5 răspunsuri

  1. Pai vin Pelin…Grad este un izmenar fara valoare..a fost cercetat penal pentru furt acum fura si chilotii politistilor..nu stiati..cazul a fost mușama..lizat ce colegii lui tot infractori acum cativa ani.

  2. Convingerea mea este că s-a încercat (și reușit) îngroparea sistemului național de ordine publică prin toate mijloacele : de la legislația slabă, lacunară sau neaplicata, până la o amarata de cămașă sau cascheta de la uniforma de serviciu. Coma profundă în care se afla MAI nu trebuie să surprindă pe nimeni. Rău este că nu există viitor, în condițiile în care acesta se anunță a fi dur și plin de riscuri

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută