E oficial. Polițiștii își pot transforma chiria în rată la bancă

Mult așteptatul proiect de lege prin care polițiștii au posibilitatea de a-și transforma indemnizația de chirie în rată la bancă a fost adoptat de Senat,  în dezbaterea din Plen care  se desfășoară la această oră. Senatorii au votat cu majoritate de voturi proiectul legislativ.

Astfel, polițiștii vor avea doua opțiuni, fie vor beneficia în continuare de indemnizația de chirie, fie vor opta pentru o rată la bancă care va fi susținută de cuantumul indemnizației de chirie. Suma acordată va trebui justificată cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe, acesta din urmă fiind singurul amendament admis la forma trimisă de Camera Deputaților.

Deși organizația noastră a trimis amendamente și a sesizat inechitățile create față de cei care au beneficiat până de curând de banii de chirie, dar între timp au achiziționat o locuință, acestea nu au fost luate în considerare, cel mai probabil din cauza lipsei resurselor financiare.

Vă ținem la curent cu cele mai importante informații și vă asigurăm de tot sprijinul pentru a beneficia de acest drept cuvenit. Ne puteți scrie în continuare pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagina de facebook Sindicat Europol.

CITESTE Forma adoptată de Camera Deputaților

CITESTE Forma adoptată de Senat cu micile amendamente admise

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: E oficial. Polițiștii își pot transforma chiria în rată la bancă

Distribuie

13 răspunsuri

 1. Este profund injusta/imorala/nedreapta/discriminatorie solutia legislativa la care au achiesat sindicatele si anume modificarea statutului prin care a fosta restransa categoria celor care pot beneficia de ajutor pentru achizitionarea unei locuinte, de la “politistul” la “polititul beneficiar de chirie”. Asta in conditiile in care stim toti ca mutarea in interesul serviciului a fost rezervata (sa zicem in trecut) doar anumitor politisti.
  Decontarea chiriei este una, iar plata ratei la un credit reprezinta un plus patrimonial nejustificat in nici un fel intre doi politisti care presteaza munca egala insa in patrimoniul lor intra sume diferite. Personal cred ca este o discriminare care incalca prevederea constitutionala privind egalitatea in drepturi si principiul din dreptul muncii “la munca egala plata egala” si mai cred ca este doar o chestiune de timp pana la contestarea cu succes in contencios administrativ, a acestei solutii legislative nedrepte.

  1. Proiectul este cu impact ZERO, tocmai pentru ca vor beneficia doar cei care beneficiaza de dreptul de compensatie a chiriei.

 2. O problema care nu era rezolvata pe deplin nici inainte , aici ma refer la faptul ca beneficiarii de chirie ar trebui sa fie doar absolventii scolilor militare si acestea pe o perioada determinata , in nici un caz pana la adanci batraneti .

 3. Solutie corecta in sfarsit care trebuia sa vina de mult timp. Cei care nu mai beneficiaza de chirie si care s au mutat la cerere nu I discrimineaza cu nimic acest proiect de lege la fel si cei care si au pierdut dreptul de chirie la achizitionarea unei locuinte… Au fost constienti ca isi pierd dreptul la chirie..

  1. Vorbești serios?! Deci, dacă tu beneficiezi de acest drept, este în regula, iar ceilalți care nu beneficiază sa fie sănătoși. Este vina lor ca au preferat sa își cumpere o locuință sau ca s-au mutat la cerere și nu au preferat sa stea cu chirie toată viata. Vai, vai, vai…
   Este discriminare! Nu este prima data când suntem discriminați. Sa nu uitam ca la munca egala încă avem venituri diferențiate.

   1. Gandeste-te asa. Azi contractezi un credit in eur deoarece avea dobanda mult mai mica decat un credit in lei. Peste 5 ani, situatia se schimba si explodeaza dobanda la creditul in eur, iar cea la creditul in lei este foarte mica. Te vei simti discriminat ca acum ai ratele mai mari, desi odata le aveai cele mai mici?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută