E oficial! Avem ministru la MAI

Astăzi, începând cu ora 19.00 la sediul Palatului Cotroceni a avut loc ceremonia jurământului de învestitură a noilor miniștri. Astfel, începând de astăzi, la cârma  Ministerului Afacerilor Interne  se va afla senatorul Marcel Vela, cel care a fost propus de premierul Ludovic Orban pentru acest portofoliu.

După o perioadă de mai bine de o lună de zile unde a domnit haosul la MAI, în afara de plata drepturilor salariale, nimeni nu și-a mai asumat nimic, urmează o perioadă în care Ministerul Afacerilor Interne va trebui să ia o serie de măsuri, având în vedere că noul ministru a avut calitatea de președinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță a Senatului și cunoaște îndeajuns lipsurile cu care se confruntă polițiștii.

Având în vedere dezamăgirile trăite de polițiști, sub ”domnia” duamnei Carmen Daniela Dan și după scurtul periplu al celor doi miniștri PSD, Nicolae Moga și Mihai Fifor, la șefia M.A.I., când realizările au fost aproape inexistente, încă o dată, ne punem speranțele în noua conducere și acordăm credit, ca de fiecare dată, sperând să nu avem și acum parte de o nouă dezamăgire. Astfel, ne punem întrebarea: Este Marcel VELA, THE ONE?!

În cadrul audierii în comisii de săptămâna trecută, acesta a precizat: „am luat act de problemele din minister, există o problemă de deficit de personal”, astfel că ne punem speranța că va rezolva această problemă stringentă cu care se confruntă instituția, în momentul de față  neexistând un standard de personal încât să știm cu exactitate de câți polițiști avem nevoie în stradă pentru a ne putea îndeplini atribuțiile de serviciu în  mod eficient.
Mai mult de atât, acesta a punctat o problemă destul de gravă cu care se confruntă Poliția Română  „Înregistram o scădere a încrederii populației în aceste instituții esențiale ale statului. Se impune ca împreună, Guvern și Parlament, să lucrăm pentru a iniția o reformă pentru depolitizare”.

Ne dorim să avem un dialog social continuu și  fructuos  cu noua conducere a Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât drepturile și interesele polițiștilor să fie reprezentate la cel mai înalt nivel și nu în ultimul rând, să producem rezultate vizibile pentru polițiști, fapt pentru care, chiar începând de mâine, odată cu instalarea noului ministru, vom transmite o solicitare pentru o întrevedere cu acesta, pentru a-i prezenta, la cald, toate problemele și inechitățile la care au fost supuși polițiștii și care, sperăm, să fie rezolvate în cel mai scurt timp.

Vă vom ține la curent cu demersurile organizației noastre și dacă aveți sugestii, propuneri sau nemulțumiri pe care doriți să le transmiteți noului ministru, o puteți face lasând un mesaj la adresa de e-mail: sindicateuropol@gmail.com .

Sindicatul EUROPOL: E oficial! Avem ministru la MAI

Un răspuns

1. De ce nu rechemati in activitate politistii disponibilizati abuziv? Cu ei nu se vor mai cheltui bani pentru scolarizare.