După a doua zi de proteste fizice, ministrul convoacă organizația sindicală

Sindicatul EUROPOL a declanșat conflictul colectiv și a anunțat calendarul protestelor care au început cu aplicarea de AVERTISMENTE pentru faptele contravenționale. A doua etapă a început cu doua zile în urmă, cu proteste fizice la Prefecturile din țară, urmând ca pe data de 16, respectiv 17 dec. să protestăm în fața MAI și în fața partidelor aflate la guvernare (PSD, PNL, UDMR). Ultima etapă va culmina cu refuzul polițiștilor de a mai presta ore suplimentare și de a mai exercita atribuții/sarcini pe care nu le au în fișa postului. Mai jos aveți și memoriul și solicitarea de a avea o întâlnire.

În fața protestelor care au la bază revendicări mai mult decât legitime, respectiv aplicarea Legii  nr.153/2017 și actualizarea pensiilor militare cu indicele inflației, ministrul Bode i-a invitat telefonic pe președinții confederațiilor sindicale, mâine 15 dec, ora 13:00 la sediul MAI. Urmează să vedem dacă întâlnirea are la baza interesul real al ministrului Bode de a rezolva problema aplicării legii salarizării sau este doar o „obligație formală”, pentru că protestele afectează imaginea partidului.

Până una alta, mâine este a treia zi de proteste. Polițiștii din cadrul Filialelor Sindicatului EUROPOL Giurgiu, Botoșani, Alba și Satu Mare vor protesta în fața Prefecturilor. Ne-am fi dorit să vedem în aceste zile reacții și din partea celorlalte sindicate și nu în ianuarie 2022 când vor avea deja OUG-ul cu suspendarea Legii nr. 153/2017. Mulțumim pe aceasta cale tuturor celor care au spus „prezent” la protestele ce au avut loc ieri și astăzi, în județele Maramureș, Gorj, Mureș, Cluj, Timiș, Vaslui, Bacău, Vâlcea și Mehedinți.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: După a doua zi de proteste fizice, ministrul convoacă organizația sindicală

Distribuie

5 răspunsuri

  1. Felicitări. Dar fiți mai clari cu ce s-a intâmplat de la 1 feb. 2017, cu salariile / soldele și pensiile militare chiar dacă parțial vi s-a mai rezolvat ceva cu OUG 75/2020.

  2. Nu se poate sa fim pacaliti an de an si anii trec si nu mai putem sa ne castigam drepturile.Am un gust amar de la atatea nedreptati care ni s-au facut.Am o lista lunga si nu vreau sa o expun pentru ca se cunosc.Se vede clar ca suntem defavorizati.Eu nu observ decat un mod de operare perpetuat cu cinism de cei care ne conduc destinele .

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.