După 6 luni de amăgire, bugetarii primesc firimituri din legea salarizării

Astăzi Camera Deputaților în calitate de cameră decizională a adoptat proiectul de lege 21/2022 cu 206 voturi pentru, 52 împotrivă și 2 abțineri prin care Prin excepţie de la prevederile alin. (1), începând cu data de 1 iulie 2022, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare lunară şi indemnizaţiile lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021.” Proiectul de act normativ va fi trimis mâine spre promulgare.

Astfel că începând cu 1 iulie 2022 polițiștii vor primi din nou firimituri, mai exact un sfert din toată restanța care trebuie pusă în plată obligatoriu la această dată.  E o situație destul de dificilă în condițiile în care  că puterea de cumpărare a scăzut cu mult față de anul 2017 când a fost adoptată Legea nr. 153/2017 privind salarizarea unitară, iar sumele pe care le vor primi colegii noștri vor fi cuprinse între 150 și 350 lei net. Această tărăgănare cu plata eșalonata din sfert în sfert  nu face decât să arate dezinteresul  față de această categorie de personal.

Chiar dacă în circuit mai sunt două acte normative, respectiv PLX 52/2022 și Ordonanța de urgență promovată de Ministerul Apărării Naționale prin care legea salarizării trebuie aplicată în integralitate cu data de 01.07.2022, în momentul de față  aceste ”creșteri în minus” nu fac decât să pregătim acțiuni de protest de amploare în perioada următoare pentru această sfidare la adresa structurilor de apărare, ordine publică și siguranță națională care atât în timpul pandemiei, cât și în contextul geopolitic actual au fost primele angrenate.

VEZI AICI PROIECTUL ADOPTAT

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

 

Sindicatul EUROPOL: După 6 luni de amăgire, bugetarii primesc firimituri din legea salarizării

Distribuie

10 răspunsuri

 1. Ptr ca sistemul bugetar sa tina in brate oarte multi imbuibati din aparatul parlamentarilor, din tot aparatul adminiatrativ central si teritorial (ministere, agenții guvernamentale, consilii judetene, consilii locale, primarii, etc., etc.) suntem sacrificati noi cei din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională!
  Solutia este punerea in aplicare a referendumului din 2009 cu Parlament Unicameral cu max 300 de parlamentari si modificarea Constituției pentru o noua reforma teritorial administrativă care sa reduca numarul de capușe sinslugi politice din aparatul administrativ!

 2. Dar la medici,judecători și profesori sa dat din 2017 pana anul trecut tot ! Acolo se poate ..ca na..au Sindicat !

 3. Cred ca nici un membru nu ii curios sa auda de la voi ori de la alte sindicate de “actiuni de viitoare proteste”
  Face-ti ceva care sa ii faca sa reconsidere importanta lucratorilor, ca de viitoare proteste ii ca si atunci cand se zice la meteo ca ploua.
  Proteste = apa de ploaie

 4. Romania eșuată.
  Ce sa mai zicem că noi nici serviciu nu găsim ,după ani de experiență și încă suntem în floarea vârstei.
  Nu va pot explica ,pentru că nu a ti crede, că trăiesc fără venit , ce sa mă gândesc cum i fi cu adaosuri…

  Multă sănătate tuturor.

 5. Da la salariații din privat se gândește cineva????? Normal că nu, pt că a mări salariul( teoretic) trebuie să fii mai productiv, să produci mai mult( cred că m-am repetat) pe când la stat….. stau 8 ore la servici, eficiența nu o contabilizează nimeni, au sindicate care-i apăra, muncă oha, în schimb au salarii f mari, bașca voucherele de vacanță. În ce morții ei de țară trăim, unii taie frunze la câini, iar ” robii” de la prvat primesc ” în gură”. Urăsc bugetarii din toți rărunchii.

 6. Dar de ce pensionarilor se măresc pensiile cu700 de lei,dar la elevi de ce nu se măresc alocațiile?

 7. Nea moderatorule
  Verifica postarile inainte de a le promova.

  Nu stiu daca greselile gramaticale sunt intentionate sau atata s a putut.

  Dar nu e ce trebuie pt site si sindicat.

 8. Domnule Stelu, acum vreo 10 ani, lucram aproximativ și destul de frecvent, 350 h pe luna, plătite doar (8*Nr zile lucrătoare) la stat. Depinde la care bugetari va referiți. La privat sunt 2 care lucrează și 4 stau și primesc laude. Nu mai generalizați, daca nu sunteți informați în general.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută