Două țepe pe salarizare furnizate într-o lună. Urmează proteste!

Astăzi, Curtea Constituțională a României a amânat pentru data de 21 septembrie dezbaterea asupra sesizării formațiunii politice Uniunea Salvați România în legătură cu proiectele de lege privind aplicarea parțială a legii salarizării nr. 153/2017 începând cu data de 1 iulie 2022.

Principalele argumente de neconstituționalitate invocate USR  în sesizare sunt lipsa fișei financiare, încălcarea principiului bicameralismului, încălcarea procedurilor parlamentare de adoptare a legilor. Aceștia au considerat că, inițiatorii legilor contestate nu au indicat sursa de finanțare pentru acoperirea cheltuielilor bugetare ce decurg din aplicarea noilor măsuri. De asemenea, parlamentarii acestui partid acuză şi încălcarea principiului bicameralismului, deoarece la Camera Deputaților s-au introdus amendamente care nu au existat în forma dezbătută de Senat şi care „au deturnat total” scopul actului normativ aprobat. Luând în calcul aceste considerente, sunt șanse mari ca în septembrie, CCR să admită cererea și să nu se mai poată aplica acel procent de 1/4 din restanța salarială.

Și de data aceasta, din cauza degringoladei politice, polițiștii rămân carne de tun, deși legea salarizării trebuia aplicată în integralitate cu data de 01 iulie 2022, nici măcar acel ”praf în ochi” nu va putea fi plătit.  Și ca bătaia de joc să fie completă,  nici mărirea salariului de grad care era undeva la 30-50 lei, nu se va putea face, pentru că Ministerul Finanțelor Publice nu a dat avizul până la data de 30 iunie 2022 pe proiectul de ordonanță de urgență pentru a fi inclus pe ordinea zi, iar începând cu 01 iulie 2022, Guvernul nu va mai putea emite ordonanțe.

Acest haos în care jocurile de culise ale celor care ne conduc, fac ca drepturile restante  ale polițiștilor să fie amânate, ne determină să declanșăm ample acțiuni de protest și luarea unor măsuri complementare fără precedent. Acest mod toxic de a conduce țara cu promisiuni mincinoase nu face decât să întărească ideea președintelui țării, Klaus Iohannis, care a spus că România este un stat eșuat. Împreună cu celelalte organizații sindicale din structurile de apărare, siguranță națională și ordine publică vom anunța în perioada imediat următoare măsurile adoptate.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

 

Sindicatul EUROPOL: Două țepe pe salarizare furnizate într-o lună. Urmează proteste!

Distribuie

7 răspunsuri

  1. Preturile la energie cresc constant, salarile sunt din ce in ce mai mici din cauza inflației .De furnizori de energie care înregistrează profituri uriașe pe spatele populației nu au curaj să se ia nimeni de iei, iar noi suntem singuri proști care plătim lăcomia lor. Daca nu o sa ne strângem cat mai multi o sa ne rîdă în nas și o sa rămânem cu buza umflata!!!

  2. Dacă CCR nu s a pronunțat, și nu a emis decizia de neconstitutionalitate etc., ce date aveti de anticipati măsurile Guvernului?

  3. Sigur acțiuni de protest în iulie.. când toată lumea e la mare. În mai și iunie ați dormit, am impresia că sunteți cu ei pe aceiași parte. Bravo.

  4. Consider că nu se poate face nimic, deoarece culorile politice au îngreunat, îngreunează și vor îngreuna totul, când e vorba de militari și polițiști, fiindcă nu au dreptul să spună prea multe, deoarece avem foarte multe funcții de conducere (Acum piramida este cu vârful în jos, adică baza mică a trapezului, talpa țării, cei care sunt în teren sunt foarte puțini, înființându-se foarte multe funcții și birouri în 31 de ani).0w

  5. Care morții voștri majorare cand voi nu ați pus în aplicare prevederile legii 153/2017..!!??…majorare e ceva ce se aplică dupa6ce ai drepturile achitate la zi, drepturi pe care voi le amanati din ianuarie 2021..și care sunt restante legal!!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.