Doi polițiști în risc să își piardă viața pe teren

Continuăm să atragem atenția asupra incompetenței ,,menegerilor din Poliția Română și venim în fața dumneavoastră cu o nouă dovadă că polițiștii din stradă nu reprezintă nimic pentru instituție. Din păcate însă, de această dată incompetența putea costa viața a patru polițiști.

Sâmbătă dimineața, 14 aprilie, în jurul orelor 06:00 un echipaj de poliție din municipiul Baia Mare este dirijat telefonic de către ofițerul de serviciu al IPJ Maramureș să se deplaseze la intrarea în municipiul Baia Mare dinspre Dej să oprească în trafic o autoutilitară, cu mențiunea că una din persoanele care se află în interior au participat la conflict CU SCHIMB DE FOCURI CU O ARMĂ CU AER COMPRIMAT SAU GAZpe un câmp din județul Bistrița Năsăud.

Aceeași informație a fost transmisă  și polițiștilor din orașul Seini care, au și interceptat autoutilitara în trafic în jurul orelor 06:15. Cu toate că nu au oprit la semnalul agenților de poliție, în cele din urmă au reușit să blocheze autoutilitara. Polițiștii constată că în autoutilitară este numai conducătorul auto care în momentul solicitării de se legitima,  manifestă un comportament anormal și se apleca obsesiv spre un rucsac amplasat în fața scaunului din dreapta față.

În acel moment, știind că persoana este posibil să dețină o armă neletală (așa cum le fusese comunicat de către ofițerul de serviciu al IPJ Maramureș), polițiștii îl somează cu arma din dotare pe conducătorul auto să coboare din autoutilitară. Acesta se supune în momentul în care vede arma polițistului îndreptată în direcția sa. Cu ocazia controlului ulterior, în rucsacul pe care îl avea așezat pe scaunul din dreapta față, a fost găsit un pistol tip MAKAROV  de calibru 9 mm cu cartuș pe țeavă și amortizor montat.

Situația devine cu adevărat interesantă în momentul raportării faptului că autoturismul a fost oprit și conducătorul auto legitimat. Atunci deja ofițerul de serviciu intră în panică și le comunică polițiștilor că le trimite ,,ÎNTĂRIRI”. Iar motivul panicii este acela că individul oprit este în fapt un cetățean basarabean care în noaptea de 14 aprilie, în jurul orelor 03:00, în localitatea Cepari, jud. Bistrița Năsăud, a tras asupra altui cetățean basarabean mai multe focuri cu o armă letală de origine militară.

Acest aspect fiind raportat la SNUAU în jurul orelor 03:15 de către un localnic, care a asistat la întreaga scenă și care l-a văzut pe basarabeanul rănit. Ulterior în urma examinării medicale acesta avea nu mai puțin de 6 plăgi împușcate la nivelul corpului, cea mai gravă fiind în zona gâtului. Victima a declarat că a fost împușcată de un prieten care îl căuta de ceva vreme să-l omoare.

Analiza acestei situații relevă crasa indiferență față de siguranța polițiștilor iar consecințele puteau fi fatale pentru polițiști. Cu toate că, în intervalul celor aproape 3 ore, dintre momentul raportării evenimentului și până la momentul direcționării celor două echipaje, ofițerul de serviciu putea să obțină toate datele necesare în scopul de a furniza mai departe aceste informații pe baza cărora polițiștii să poată să acționeze, el a ales să trimită colegii noștri ca și carne de tun.

Spunem asta deoarece informațiile referitoare la incident, la natura lui, la modul de acțiune a persoanei urmărite, faptul că vătămările au fost provocate de o armă letală și gradul ridicat de agresivitate a individului urmărit.  

Apreciem profesionalismul ireproșabil și curajul de care au dat dovadă colegii noștrii în cazul de față și considerăm că doar flerul și atenția la detalii, cum a fost limbajul nonverbal al persoanei, au dus la capturarea acestuia în siguranță, fără să avem parte de o tragedie pentru că în orice moment, agresorul putea să folosească glonțul de pe țeavă.

Considerăm că viețile polițiștilor au fost puse în pericol iminent în mod nejustificat, gratuit și ne-am aflat în fața unei noi posibile situații  ca cele de la Vișeul de Jos, unde șeful de post a fost ucis în postul de poliție, din gara Burdujeni, unde un alt coleg a fost înjunghiat mortal.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Doi polițiști în risc să își piardă viața pe teren

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Toți din strada și chiar toți polițiștii ar trebui sa aibe in dotare veste antiglonț. O alta problema ar fi cea legată de autoturisme și mijloace de intervenție; pt cei de la IGSU s-au putut accesa fonduri europene pt tehnica. Dar mă întreb la politie de ce nu s-a gândit nimeni, la intervențiile IGSU nu sunt prezenți și polițiștii, cei din strada???? Doamne ferește de un dezastru noi cu ce ne prezentam la intervenții cu caschetele și Loganurile Ruginite????

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută