Documente pentru acordarea indemnizației de 75%

Având în vedere emiterea Ordinului MAI nr. 51/2020, unde sunt aduse clarificări cu privire la modalitatea de acordare și documentele care trebuie depuse, le atașăm  în format editabil pentru  a veni în sprijinul polițiștilor.

1. Raport acordare indemnizație

2. Declarație pe propria răspundere solicitant

3. Declarația pe propria răspundere a celuilalt părinte

4. Angajament solicitant

Pe lângă aceste documente, solicitantul trebuie să  depună :

• copie carte identitate;
  • copie certificat naștere copil;

Toate actele se depun la secretariatul unității din care face parte polițistul, până la sfârșitul lunii. Până pe data de 5 a lunii, secretariatul unității, trimite actele aprobate la structura financiară. Raportul de acordare se depune doar în primă lună, iar celelalte acte se vor depune lunar până la ridicarea măsurii închiderii unităților de învățământ.

În cazul în care apar schimbări de natură să modifice condițiile care au stat la baza acordării majorării salariale, polițistul e obligat să raporteze în scris, în termen de 5 zile lucrătoare.

VEZI aici Ordinul MAI 51/2020

16 gânduri despre “Documente pentru acordarea indemnizației de 75%

1. Aveti idee conform OMAI 51/24.03.2020 se beneficiaza de aceea marire de salariu doar daca ambii parinti fac parte din ,,domeniile mobilizate in starea de urgenta,,? ..adica ambii politisti, politist-jandarm/isu/mapn?

• Buna ziua. Nu doar, ci pentru toate cazurile in care celalalt parinte nu beneficiaza, indiferent ca lucreaza la stat sau privat

2. Buna ziua, daca ma incadrez pentru a beneficia de indemnizatie, dar luna viitoare am concediu de odihna, cum procedez, sau se suspenda din oficiu pe perioada concediului?

3. Daca un parinte e cadru didactic (lucreaza de acasa, activitatea o desfasoara in sistem videoconferinta) si nu si-a luat zile libere pe perioada inchiderii unitatilor scolare, nici concediu de odihna sau fara plata, celalalt parinte (politist) poate beneficia de majorarea salariala ?

4. Dacă soția beneficiază de concediu creștere copil pt (2 bebelusi) iar fetita cea mare o aveam înscrisă la grădiniță mai pot beneficia de indemnizație?

5. Dacă soția lucrează în mediul privat și beneficiază de legea 19, dar nu își ia acele zile libere conform legii, si merge în continuare la serviciu, eu ca și polițist mai am dreptul la majorare?

• Buna seara, daca prin declaratia pe propria răspundere scrie ca nu a beneficiat(adica nu si-a luat zile libere), atunci beneficiati

• Tot asa am gândit și eu, dar cei de la juridic spun că ea beneficiază de acest drept, dar că nu își ea zilele libere este opțiunea ei dacă vrea să meargă în continuare la serviciu

6. Bună ziua. Dacă soțul lucrează în politie și eu în sănătate, beneficiază un singur părinte de aceasta indemnizație? Mulțumesc

Lasă un comentariu