Documente pentru acordarea indemnizației de 75%

Având în vedere emiterea Ordinului MAI nr. 51/2020, unde sunt aduse clarificări cu privire la modalitatea de acordare și documentele care trebuie depuse, le atașăm  în format editabil pentru  a veni în sprijinul polițiștilor.

1. Raport acordare indemnizație

2. Declarație pe propria răspundere solicitant

3. Declarația pe propria răspundere a celuilalt părinte

4. Angajament solicitant

Pe lângă aceste documente, solicitantul trebuie să  depună :

 • copie carte identitate;
 • copie certificat naștere copil;

Toate actele se depun la secretariatul unității din care face parte polițistul, până la sfârșitul lunii. Până pe data de 5 a lunii, secretariatul unității, trimite actele aprobate la structura financiară. Raportul de acordare se depune doar în primă lună, iar celelalte acte se vor depune lunar până la ridicarea măsurii închiderii unităților de învățământ.

În cazul în care apar schimbări de natură să modifice condițiile care au stat la baza acordării majorării salariale, polițistul e obligat să raporteze în scris, în termen de 5 zile lucrătoare.

VEZI aici Ordinul MAI 51/2020

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Documente pentru acordarea indemnizației de 75%

Distribuie

27 de răspunsuri

 1. Aveti idee conform OMAI 51/24.03.2020 se beneficiaza de aceea marire de salariu doar daca ambii parinti fac parte din ,,domeniile mobilizate in starea de urgenta,,? ..adica ambii politisti, politist-jandarm/isu/mapn?

  1. Buna ziua. Nu doar, ci pentru toate cazurile in care celalalt parinte nu beneficiaza, indiferent ca lucreaza la stat sau privat

   1. Bună seara, dacă celălalt părinte se află în telemuncă, și conform legii 81/2018, TELEMUNCĂ – forma de organizare a muncii prin care salariatul, în mod regulat și voluntar, își îndeplinește atribuțiile specifice funcției, ocupației sau meseriei pe care o deține, în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, cel puțin o zi pe lună, folosind tehnologia informației și comunicațiilor,
    CEEA CE ÎNSEAMNĂ CA NU MUNCEȘTE NEAPĂRAT DD ACASĂ, PENTRU CĂ, principala diferență dintre cele două varietăți de muncă la distanță este dată de aspectul teritorialității, în sensul că în cazul telemuncii, locul muncii va putea fi nu numai domiciliul, dar și în orice alt loc ales de către telesalariat (orice salariat care desfășoară activitatea în regim de telemuncă), în afara locului de muncă organizat de angajator….PRIMESC CEI 75%?

 2. Buna ziua, daca ma incadrez pentru a beneficia de indemnizatie, dar luna viitoare am concediu de odihna, cum procedez, sau se suspenda din oficiu pe perioada concediului?

 3. Daca un parinte e cadru didactic (lucreaza de acasa, activitatea o desfasoara in sistem videoconferinta) si nu si-a luat zile libere pe perioada inchiderii unitatilor scolare, nici concediu de odihna sau fara plata, celalalt parinte (politist) poate beneficia de majorarea salariala ?

   1. Pe perioada vacantei scolare se plateste majorarea de 75 0/0? La ITPF Giurgiu au cerut sa fie specificat in raportul de solicirare data pana la care solicit majorarea adica 4 aprilie. Multumesc!

 4. Dacă soția beneficiază de concediu creștere copil pt (2 bebelusi) iar fetita cea mare o aveam înscrisă la grădiniță mai pot beneficia de indemnizație?

 5. Dacă soția lucrează în mediul privat și beneficiază de legea 19, dar nu își ia acele zile libere conform legii, si merge în continuare la serviciu, eu ca și polițist mai am dreptul la majorare?

  1. Buna seara, daca prin declaratia pe propria răspundere scrie ca nu a beneficiat(adica nu si-a luat zile libere), atunci beneficiati

   1. Tot asa am gândit și eu, dar cei de la juridic spun că ea beneficiază de acest drept, dar că nu își ea zilele libere este opțiunea ei dacă vrea să meargă în continuare la serviciu

 6. Bună ziua. Dacă soțul lucrează în politie și eu în sănătate, beneficiază un singur părinte de aceasta indemnizație? Mulțumesc

     1. Pe perioada Concediului medical beneficiez de majorarea de 75 %?
      Daca nu , unde este prevăzut? Multumesc

     2. Daca sunseti in concediu medical nu aveti cum sa beneficiati de majorarea de 75% care se acorda doar pentru intervalul in care lucrati.

 7. Bună seara.
  Dacă părinți sunt divorțați,copilul este încredințat mamei.
  Mama copilului s a recăsătorit.
  Mama copilului lucrează ca asistenta la stat.
  Beneficiază?

 8. Buna ziua , oare sau gandit sindicatele sa ceara MAI ca tot personalul sa fie platit conform LEGII 153/2017 ,NU DUPA SALARIU FUNCTIE DIN 2009 ,RESPECTIV CONFORM ANEXEI VI asa cum prevede CCR SI ICCJ DIN ROMANIA ?
  AVAND IN VEDERE EXPUNEREA CADRELOR LA COVID 19 ,CRED CA E DESTUL SA FIM MINTITI DIN 2009 SI PLATITI LA SALARIU DE FUNCTIE 553 LEI ,DE LA CARE PLEACA SPORURILE ,ETC !!!!!!!

 9. Daca sotia lucreaza de la domiciliu si eu sunt politist pot beneficia de majorare?
  Va rog un raspuns cat mai urgent ca maine este ultima zi cand se poate depune documentatia la IPJ.Multumesc.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.