„Dispoziții” cu dedicație pentru baronii locali?

Așa cum v-am precizat în comunicatul anterior, polițiștii din județul Caraș-Severin sunt persecutați de adjunctul inspectorului șef dacă aleg să respecte jurământul de credință și manifestă imparțialitate în aplicarea legii față de orice persoană care o încalcă, indiferent de funcție sau statut social.

Cu toate că de la nivelul IGPR a fost trimisă o echipă din cadrul Direcției Control Intern, singurul lor scop a fost să îi identifice pe polițiștii care și-au permis să îl înregistreze pe adj insp. șef, dar și să îi găsească alibi-uri pentru faptul că doar și-a „dojenit” subalternii. Pe înțelesul tuturor, politica IGPR-ului, în ceea ce privește verificarea managementului defectuos de la nivelul IPJ Caraș-Severin, a fost aceea de a acuza ”victimele violului” pentru că au purtat o fustă prea scurtă și de a-l apăra pe ”violator” încercând să-i găsească circumstanțe atenuante ale comportamentului hărțuitor.

Comisar șef Coman Aurel, adj insp. șef, pentru a scăpa de polițiștii incomozi care au deranjat patronii unor firme ”preferențiale” și diverși oameni politici,  profitând de Dispoziția șefului inspectoratului prin care a decis mutarea sediului BDNE cadrul Poliției Stațiunii Băile Herculane, la Poliția Municipiului Caransebeș (sub pretextul creșterii numărului de accidente rutiere), dar și de faptul că inspectorul șef se afla în concediu, emite Dispoziția cu nr. 525/16.09.2022 prin care împarte teritoriul județului în 8 sectoare de siguranță rutieră. Aparent, nimic în neregulă, însă după ce am analizat unicul motiv care a stat la baza deciziilor sale de schimbarea a sediului, am descoperit următoarele cifre:

– în perioada 01.01.2022-30.06.2022 (6 luni) au fost înregistrate 41 de evenimente rutiere, din care:

 • 11 mortale;
 • 66 cu răniți grav.

– ulterior, după ce la conducerea BDNE ajunge un ofițer de la Inspectoratul General pentru Imigrări, „preferat” al cms. șef Coman Aurel, în perioada 02.07.2022-31.08.2022 (2 luni) au fost înregistrate 33 de evenimente rutiere, din care:

 • 4 mortale;
 • 51 cu răniți grav.

Urmările acestor accidente pot fi cauzate de diversele acțiuni organizate de actualul șef al BDNE, care își „plantează” polițiștii din subordine  în puncte fixe, pe durata a 6 ore din totalul celor 8 aferente programului de lucru, în interiorul unor localități în care nu au fost înregistrate evenimente rutiere deosebite, polițiștii neputând astfel să mai acționeze în mod corespunzător pe drumurile naționale pe raza cărora s-au produs accidente cu consecințe grave.

 

 

 

După cum se poate observa, prin intermediul acestei noi dispoziții conducerea IPJ Caraș-Severin contrazice efectiv documentul emis în data de 07.09.2022, deoarece prin modificarea tronsoanelor de drum ce au fost date în responsabilitatea BDNE și mutarea sediului biroului de la Poliția Stațiunii Băile Herculane la Poliția Municipiului Caransebeș, s-a obținut un singur rezultat, distanța către drumurile naționale și implicit timpii de intervenție la evenimente s-au majorat drastic, cetățenii fiind nevoiți să aștepte foarte mult până când un echipaj de poliție va sosi în ajutorul lor.

O altă modificare interesantă este cea referitoare la faptul că polițiștii BDNE nu mai pot acționa pe DN 57B ce tranzitează comuna Iablanița decât pentru soluționarea accidentelor rutiere cu victime și a celor soldate doar cu pagube materiale, deși localitatea este cunoscută tuturor polițiștilor din cadrul biroului ca fiind fieful firmelor preferențiale care transportă, cu încălcarea legii, diverse deșeuri sau material lemnos.

Acest sector de drum se afla inițial în competența BDNE, între km 82 și 97, polițiștii având de parcurs o distanță cuprinsă între 16 și 32 km până la locul unui posibil eveniment la momentul în care biroul acestora funcționa în cadrul Poliției Stațiunii Băile Herculane, însă în prezent polițiștii vor avea de parcurs o distanță cuprinsă între 53 și 69 km pentru a interveni în cazul unor accidente rutiere din cauza faptului că biroul acestora a fost mutat în sediul Poliției Municipiului Caransebeș.

În competența BDNE Băile Herculane se afla până în 19.09.2022 tronsonul DN6 cuprins între km 370+500 iar sediul se afla la Poliția Stațiunii Băile Herculane, astfel că în direcția județului Mehedinți polițiștii aveau de parcurs 10,5 km pentru a interveni la un eventual eveniment rutier, iar în direcția municipiului Caransebeș trebuiau să parcurgă o distanță de aproximativ 35 km, însă în prezent, ca urmare a emiterii Dispoziției cu nr. 525/16.09.2022, polițiștii au de parcurs până la sectorul de drum respectiv o distanță cuprinsă între 35 si 80 km în direcția județului Mehedinți.

De asemenea, aceștia aveau în responsabilitate sectorul de drum DN 67D cuprins între km 90 și 108, însă la acest moment a fost lăsat în competența acestora DN 66A care are ruta prin DN 67D și care se află la o distanță de peste 120 km față de sediul actual al BDNE, respectiv Poliția Municipiului Caransebeș, distanță pe care polițiștii sunt nevoiți să o parcurgă pentru a interveni la un eventual eveniment rutier aspect care va genera timpi de așteptare mai mari pentru autorii/victimele accidentelor rutiere.

Un alt efect al mutării sediului BDNE, este acela că în prezent polițiștii au de parcurs între 71 și 99 km pentru a interveni la un eventual eveniment produs pe DN 67D, însă acest tronson de drum care se află în Parcul Național Domogled-Valea Cernei și pe care circulă frecvent camioane care transportă material lemnos a fost retras din competența BDNE și a fost atribuit Poliției Stațiunii Băile Herculane, unde la acest moment mai lucrează doar 2 polițiști rutieri ca rezultat al mutării sediului BDNE în care își desfășurau activitatea 5 polițiști, la Poliția Municipiului Caransebeș.

Vedem astfel, cum principalele căi de acces (marcate cu roșu pe hartă) către și dinspre Parcurile Naționale, unde sunt pădurile cele mai valoroase, au fost „interzise” de către cms. șef Coman, pentru ca polițiștii rutieri să nu mai acționeze pe raza acestor zone, decât în situația unor accidente sesizate prin SNAU 112. Nu ne putem pronunța asupra existenței vreunui interes din partea cuiva în ceea ce privește modificarea competenței de a acționa pe DN 57B, respectiv DN 67D, însă este foarte curios faptul că în momentul în care polițiștii controlau pe aceste sectoare de drum camioane aparținând unei anumite firme, auzeau ostentativ din partea șoferilor replica: ”este firma domnului Coman/comandant”.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: „Dispoziții” cu dedicație pentru baronii locali?

Distribuie

5 răspunsuri

 1. Cainii latra, ursul trece, serviciile (procurorii DNA + SRI-ul) si MAI-ul din structura centrala tin de sase!
  Si astia spun ca Romaniei ar trebui sa i se ridice MCV-ul si sa intrem in Schegen! Intre Romania din vremurile de acum si din vremurile fanariote nu e mare diferenta! Nu meritam nici pe departe sa intram in Schengen!
  Tara asta ar trebui exclusa din U.E., atat de dense sunt structurile mafiote ce au imbacsit structura statala!

 2. Europol își face probleme ca vor trebui cetățenii sa aștepte aproape o ora pentru a interveni la un apel, ii doare placest lucru? Dar când lucrătorii aceia nu binevoiau sa se deplaseze la activitatea de Cfl nu ii mai interesa de cetățeni? Ar fi făcut 10 minute pana la locul cu pricina, dar nu voiau sa facă acest lucru, asa ca totul este o mare minciuna. Singura lor activitate a fost radar, nu aveau ei treaba cu comunele deoarece spuneau ca “exista politie rurală” și ei se deplasează doar la apeluri 112.

  1. Tudosie, stai jos, 4! Nu lăsa comentarii de pe conturi fără nume! Nu s-au deplasat la CFLul respectiv pentru ca era instituită ILEGAL permentanța pe timpul nopții. De multe ori, în trecut, au acceptat colegii sa respecte “permanenta” asta, dar nu aveau șefi ca tine! Tu nu meriți sa fii numit polițist, băiete! În afara de a-ti bate joc de ei nu ai știut și nu știi sa faci! Ești șef al unui birou rutier si n-ai o zi de polițist rutier! De când ai venit ai știut doar sa bagi nenumărați polițiști în cercetări pentru că ești doar un aghiotant al mai-marelui de la IPJ! Să-ți.fie rușine ca faci de râs politia și porți stema România pe braț! Nu meriți‼️

 3. Este tipic sefilor-jegosi din MAI! Pentru a-si atinge scopurile meschine finalizate in bani grei, in virtutea functiei, isi vand pe nimic sotiile si mamele!Toti sefii-jegosi din MAI sufera de drogul banilor multi nemunciti!

 4. Mi-a spus un politist ca femeia oprita de politist este sotia unuia care lucreaza la ocolul silvic si care are o pensiune in zona de padure. Acolo se intalnesc baronii judetului,cei care au distrus Caras-Severinul,Vela,Mocioalca,Hurduzeu si alte vulpi pradatoare…Acesti oamenii il tin sub papuci pe cel care ameninta politistii… Cred ca DNA si DICOT ar putea sa faca lumina …Noi respectam politistii,nu vrem ca ei sa fie blocati de catre o marioneta a lui Vela si Mocioalca ….Va rugam sa nu va lasati,acel om nu are ce cauta in fruntea inspectoratului . De asemenea,va rugam sa aveti grija de politistii care isi fac treaba exemplar ,tot respectul pentru ei !

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută