Dispoziția DMRU pentru acordarea indemnizației de 75%.Care e data limită de depunere

Având în vedere emiterea Ordinului MAI nr. 51 din 24.03.2020 prin care au fost stabilite categoriile de personal din Ministerul Afacerilor Interne cărora pe perioada stării de urgență, nu li se aplică prevederile Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, Direcția Management Resurse Umane din cadrul IGPR a emis Dispoziția cu nr. 26453 din 25.03.2020 prin care solicită unităților de poliție  subordonate ca până la data de 27.03.2020, ora 12.00, să fie transmisă nominal situația personalului prin completarea machetei postate pe Intrapol, pentru emiterea dispoziției de alocare la drepturi.

Nu putem constata decât faptul că data limită din dispoziția DMRU, pentru  depunerea documentelor în vederea acordării indemnizației,  fie a fost redactată greșit, fie dispoziția e abuzivă și contrară prevederilor art. 4 din Ordinul MAI nr. 51/2020 care arată  că ”personalul nominalizat în actul administrativ prevăzut la art. 3 înaintează, până cel târziu în ultima zi a lunii/ primei luni din perioada în care se cuvine majorarea salarială, spre aprobare, șefului (comandantului) unității în care este încadrat cererea de acordare a majorării salariale”.

 

Vom sesiza de îndată conducerea IGPR cu privire la această greșeală impardonabilă și rugăm pe colegii care nu au reușit să depună documentația pentru plata indemnizației să o facă cât mai repede până la sfârșitul lunii martie. Actele  ce trebuie depuse de către polițiști  sunt:

 • raportul de acordare către seful unității ( se depune o singură dată, în prima lună)
 • copie după cartea de identitate a solicitantului;
 • copie după certificatul de naștere al copilului;
 • declarația pe propria răspunde a solicitantului;
 • declarația pe propria răspundere a celuilalt părinte
 • angajamentul solicitantului de a restitui sumele încasate cu titlu necuvenit;

Atașăm de asemenea linkul cu aceste tipizate pentru a putea fi descărcate:

1. Raport acordare indemnizație

2. Declarație pe propria răspundere solicitant

3. Declarația pe propria răspundere celuilalt părinte

4. Angajament solicitant

 

Dacă există situații în care întâmpinați probleme cu redactarea sau depunerea documentației, vă rugăm să ne sesizați fie pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagina de facebook Sindicat Europol.

Sindicatul EUROPOL: Dispoziția DMRU pentru acordarea indemnizației de 75%.Care e data limită de depunere

Distribuie

14 răspunsuri

 1. E vadit discriminatorie si n a sesizat nimeni, sindicat sau alta entitate, etc., chestia asta!
  Spre exemplu, aveti acasa un copil cu varsta intre 0-4 ani, neinscris la vreo instituție de învățământ (cresa, gradi, etc.) care a stat pana acu cu buna, vreo bona, ruda, cand acasa, cand dus la aceștia iar acu nu puteti sa l mai duceti sau nu vor sa mai vina cei cu care statea! Imaginati va ca atat voi cat si sotia/sotul lucrati sau statj mai mult in video conferinte pe la domiciliu (corporatii, cadre didactice, etc.), cine si cum se ocupa de copil si de ce nu beneficiaza de drepturile in cauză???

 2. Felicitări pentru ajutorul pe care încercați să îl acordați celor interesați, dar atenție că drumul către iad e pavat cu bune intenții. Astfel:
  1. înainte de apariția OMAI și acestei dispoziții a DMRU, ați publicat un (model de) raport de solicitare a majorării care, clar, este acum caduc. Unii polițiști deja au depus acel tip de raport și pe acești oameni nu i-ați lămurit ce e de făcut acum, dacă trebuie să depună un nou raport;
  2. modelul prezentat aici și toată abordarea dumneavoastră se referă doar la închiderea școlilor pe timpul stării de urgență, deși Legea 16/2020 nu se referă doar la această perioadă, ci la orice perioadă în care sunt închise unitățile de învățământ, iar școlile s-au închis din 9-11 martie (deci cu aproape o săptămână înainte de intrarea în vigoare a stării de urgență).
  Chiar dacă în al 12-lea ceas, încă nu e prea târziu să clarificați aceste aspecte. Vă țin pumnii. Succes!

  1. Buna ziua.Documentele care trebuie depuse s-au schimbat de la o zi la alta. Oamenii fie vin cu completari la rapoartele depuse, fie redepun toate actele in format complet.E acelasi model,mai mult de atat, motivul pentru care s-au inchis acum, e starea de urgent.Dvs solicitati pentru perioada cat au fost inchise scolile.O zi buna.

 3. Bună ziua. Doresc să vă întreb dacă știți sau cum considerați că se va proceda cu plata majorării salariale de 75% in perioada 04-21 Aprilie când era planificată vacanța școlară in structura anului școlar?

 4. BUNA ZIUA,
  In urmatoarea situatie poti beneficia de aceasta majorare a salariului… daca celalalt parinte nu doreste sa beneficieze de dreptul de a sta acasa cu copilul

  Personal din decretul 195 inteleg urmatoarele: pot beneficia de o majorare a salariului daca ambii parinti se regasesc la art.32 alin (1). Statul nu le acorda oportunitatea de a sta acasa…si atuncii ii remunereaza….
  E corect

 5. Intrebare: beneficiez de acordarea sporului de 75%, daca celalalt parinte este angajat la o societate comerciala, dar nu a solicitat libere pentru copil, desi avea dreptul?
  Intreb pt. ca, in opinia mea, o personalitate din cadrul serviciului de resurse umane a interpretat gresit sintagma din lege, potrivit careia personalul de la al. 1 are dreptul la acordarea sporului in situatia in care celalalt parinte nu beneficieza de drepturile reglementate in prezenta lege, in sensul in care celuilalt parinte nu i se aplica aceste drepturi.
  Problema este ca o solicitare pentru libere din partea celuilalt parinte, ce ocupa un post „cheie” in societatea comerciala, va duce in scurt timp la suplinirea atributiilor acestuia cu alta persoana, iar la finele perioadei libere cu desfacerea contractului de muncă. Mulțumesc

 6. Buna ziua. Daca am depus dosarul pe 31.03.2020 si am primit nr de inregistrare in aceeasi zi dar dosarul a fost trimis catre serviciul serviciul R.U. in aprilie mai beneficiez de sporul de 75%?

 7. Buna ziua. Este prevazut expres undeva ca pe timpul vacantei scolare nu se plateste sporul de 75%, sau este doar o alta „interpretare” in favoarea sistemului de catre iubitii nostri ordonatori de credite? In lege nu am gasit nimic specificat despre perioada cat copii minori sunt in vacanta. In situatia mea, copilul frecventa o gradinita particulara a caror vacante nu coincid cu cele din sistemul public.

 8. Pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore, 3 schimburi, cum se plateste acest spor? Eu din lege inteleg ca la toata lumea trebuie sa se plateasca un spor de 75% pentru zilele lucratoare din luna respectiva, dar cei de la RU ne au cerut pontaje si in felul acesta suntem discriminati fata de personalul de la program normal de 8 ore. As dori sa aflu care e varianta corecta de plata.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.