De ce a murit un polițist la IPJ Timiș?!

În luna iulie vor fi 2 ani de când colegul nostru, polițistul Sorin Vezeteu, a fost omorât cu zeci de lovituri de cuțit pe peronul gării Burdujeni din Suceava. A fost o tragedie ce a „mișcat” ministerul, Poliția Română și în mod special pe ministrul Carmen Dan, care a profitat din plin de tragedie.

A anunțat revoluție în sistem, a promis pedepse aspre pentru agresiunile împotriva polițiștilor, dotări peste dotări și promisiunea că niciun polițist nu va mai lucra singur vreodată. Căci da, colegul nostru , Sorin Vezeteu, a fost singur în serviciu, la fel cum exista și azi mii de polițiști singuri în serviciu, doar ei și Dumnezeu, iar mai departe, „cum o avea soarta fiecare”.

Duminică a mai plecat un coleg spre Ceruri, lăsând în urmă o soție cu sufletul sfâșiat de durere și copii pentru care cuvântul „tata” va dispărea din vocabularul din fiecare zi. Cristian Amariei era unul din polițiștii care nu s-au ascuns după un birou și nici care și-au căutat vreodată locuri „călduțe”, așa cum vedem că se practică din ce în ce mai mult. Era un polițist care era stâlp al comunității în comuna Recaș, unde activa.

În timp ce birourile ministerului sunt pline doar de „polițiști” cu numele, care se autointitulează „specialiști” și beneficiază de toate drepturile aferente celor din stradă (sporuri de pericol, reducerea vârstei de pensionare, spor de 6 luni/an sau de an/an etc), cei de pe urma cărora ei își „justifică” existența stau în stradă în uniforma din pantaloni de stofă, cu cravată la gât și pistol vechi de 50 de ani, bătuți de soare și de vremea rea.

Vrem să credem că această tragedie nu va trece în câteva zile și noi ne vom întoarce la munca obișnuită resemnați, întrebându-ne care va fi următorul. Vrem să înțelegeți că mâine poate fi oricare dintre noi și că nu mai trebuie să tolerăm condițiile în care suntem nevoiți să ne facem treaba. Cristian Amariei a fost ucis de lipsa echipamentelor de protecție, de lipsa dotării, de orele de „permanență” neplătită, de sutele de ore pe care le-a prestat la Postul de Poliție dar și de omul politic care se află la cârma ministerului, care de 3 ani de când ocupă acest post, nu a făcut absolut nimic pentru polițiști și Poliție.

Carmen Dan a ajuns să se laude că a cumpărat 300-400 de veste antiînjunghiere sau că ne-a mai dat câteva zeci de autospeciale, asta în timp ce la solicitarea conducerii Jandarmeriei a cumpărat cele mai mari stocuri de muniție, gaze iritant lacrimogene, autospeciale, echipamente de intervenție și multe altele. Înțelegem că polițiștii nu au intrat în jocurile murdare din 10 august 2018, că nu am fost de acord să „batem” protestatarii și asta ne-a adus o antipatie din partea “duamnei”.

Și chiar ne întrebăm, cum i se pare ministrului de interne că la o adunare publică, un jandarm este echipat până în dinți iar pe un urmărit general, polițiștii îl așteaptă „decât” în uniforma de serviciu, cu cravata frumos călcată. Aceasta este imaginea României de astăzi, în care politicul încearcă zi de zi să slăbească capacitatea Poliției Române, pentru că da, polițiștii sunt aceia care îi cercetează și le probează faptele penale.

În aceste momente, singurul lucru pe care ni-l dorim este ca cei peste 400 de polițiști care sunt în căutarea criminalului să îl găsească cât mai repede, fie el viu sau mai degrabă mort. Ulterior, vom mobiliza polițiștii pentru a ne arăta nemulțumirea față de modul în care Carmen Dan se joacă cu soarta noastră.

De la numirea ei în funcție, cu excepția primei ședințe de prezentare, nu a participat niciodată la o ședință cu organizațiile sindicale, preferând să se ascundă pe sub birou, ca nu cumva să fie nevoită să răspundă la problemele pe care noi le preluăm de la polițiștii din teren. Faptul că toate organizațiile sindicale cer demisia acesteia din funcție, demonstrează clar poziția noastră față de incompetența și incapacitatea acesteia de a conduce ministerul.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: De ce a murit un polițist la IPJ Timiș?!

Distribuie

7 răspunsuri

 1. Demisia secretarei, și a inspectorului general, sa înfipt bine și Buda acolo, la 30 de minute de la crimă elicopterele MAI.trebuia să fie deasupra zonei și sa rețină criminalul,dar mai nou se ocupă de transportul politicienilor la spital, la plimbare etc…

 2. Ce caută proasta asta la vârful MAI că e o tâmpită și jumătate. Habar nu are cu ce se mănâncă poliția. E pusă pe post de păpușă gonflabilă !!!!! Huuuuuuuuuuooooooooooooooooo !

 3. Mare pacat…mare pacat…ca nu a fost sef de Birou,de Serviciu ,de Inspectorat,sau de Directie…ar fi fost intr-o masina noua,cel putin cu AC, ar fi “bifat” acolo ceva ore…mai scria intr-o agenda ca cei din strada ba nu si-au inchis nasturii la camasa sau ca nu au spalat(pe banii lor) Loganul ruginit si cu pivotii legsti cu sarma…mare pacat…
  Cati mai trebuie sa murim ca DOAR ei sa beneficieze de privilegii si sa inghita bataia de joc a celor din minister ?…
  Cat mai trebuie sa acceptam bataia asta de joc ?…Uneori ma intreb daca se merita sa ne tot punem in primejdie integritatea fizica a noastra,a familiilor noastre…si chiar sa ne riscam viata…Ce face societatea pentru noi ?…Doar NE INJURA .ATAT. Este adevar…crud…dar adevar. Suntem mai prost platiti decst un infirmier…un brancardier…un grefier…etc…Nici macar acei…2 lei…ministreasa refuza sa-i plateasca…ce sa mai vorbim de dotari…cand nu avem coli de scris (macar)…
  Din pacate…nici sindicatele nu dovedesc unitate…sa ne ridicam cu totii…pana nu-i prea tarziu…
  Condoleante familiei…ramas bun CAMARADE…vor mai urma si altii…caci aici…NIMIC NU SE VA SCHIMBA…PACAT…MARE PACAT.

 4. Ample proteste pana la masuri concrete privind echiparea si dotarea politistului din strada.Solicitarea unui control la nivelul tuturor IPJ-urilor, pentru a vedea cati politisti, care figureaza in strada, sunt detasati/delegati de luni bune sau chiar ani pe posturi caldute, ferite de orice pericol, beneficiind in continuare de toate sporurile, iar cei ramasi in strada se plang de lipsa de personal, facand astfel ore suplimentare, permanente, etc. In caz contrar, revolta asta a sindicatelor se va stinge usor, usor pana la urmatorul caz de acest gen, gandindu-ne ca noua nu ni se poate intampla.Sistemul functioneaza in continuare pe nepotism !!!

  1. Permanenta nu mai este legala iar unde am fost sesizati de catre colegi, am intervenit punctual pentru eliminarea ei. Lasati-ne un mail sau mesaj cu datele de contact ale dvs si unitatea din care faceti parte.

 5. Din punctul meu de vedere , in cazul də la İzvin s-a gresit atunci când s-a hotarat ca pentru prinderea lui Lepa sa fie trimisi politisti neechipati corespunzator , si nu politistii din cadrul SAS antrenati special pentru asa ceva

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută