Curtea Constituțională este de partea polițiștilor

În cursul acestei zile, plenul reunit al Curții Constituționale al României a admis, cu majoritate de voturi, excepția de neconstituționalitate a propunerilor de modificare a OUG 195/2002 în sensul introducerii obligativității presemnalizării autospecialelor de poliție neinscripționate care sunt în staționare și folosesc aparatul radar.

A fost un rezultat concentrat realizat prin demersurile organizației noastre, prin pozițiile vehemente adoptate în mass media a reprezentanților Sindicatului EUROPOL, dar și prin pozițiile individuale ale colegilor noștri din spațiul virtual. Este o dovadă clară că numai împreună, într-o singură voce putem să ne mai protejăm profesia și demnitatea, în condițiile în care ministrul MAI tace mâlc în fața colegilor de partid.

Totuși, este de reținut că antipatia parlamentarilor la adresa instituției Poliției Române și implicit a polițiștilor este deja „pe față” iar fiecare inițiativă reprezintă pentru ei o noua luptă pentru a diminua din autoritatea și importanța polițistului în stradă, și uită că scopul lor nu este acela de a-și vota legi favorabile lor ci benefice comunității. De aceea este important ca fiecare dintre noi, când va întâlni câte un parlamentar sau demnitar al statului, să fie foarte exigent și riguros în explicarea și mai ales aplicarea legii.

Sindicatul EUROPOL: Curtea Constituțională este de partea polițiștilor

Un răspuns

1. Care colegi de partid, oameni buni? Că partidul galben-albastru a propus mizeria asta legislativă, iar roșii doar s-au bucurat și au votat la unison. Reveniti-va. Într-adevăr MAI tace mâlc ca de fiecare dată.