Cum susține MAI ”familia tradițională”

Problemele care țin de susținerea ”familiei tradiționale” nu au dat bătăi de cap doar opiniei publice, mass-mediei, ci și polițiștilor care  sunt puși zilnic în situații nu tocmai plăcute.

Și când ne referim la modul de susținere a familiei tradiționale de către MAI, nu ne referim la căsătoria în sine, ci la felul în care polițiștii și-au întemeiat o familie și sunt ținuți despărțiți de aceasta, doar pentru simplu fapt că interesul instituției primează. Unitatea familiei nu are nicio importanță în acest context, ci doar haosul instituțional care se regăsește la nivelul structurilor MAI, astfel încăt polițiștii sunt nevoiți să stea la sute de kilometri distanță față de familie.

Ne-a atras atenția cazul colegului nostru, Vodă Sebastian din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, care de mai bine de un an de zile, încearcă să fie alături de soție și copilul său în vârstă de numai 6 ani, însă distanța de peste 500 de km, cât și indolența și refuzul mascat al șefilor, îl face să se gandească mai bine și să ia o decizie cu privire la ce este mai important: cariera sau familia. Pentru el, cât și pentru restul polițiștilor, familia este tot ce e mai important, dar acest haos creat de deficitul foarte mare de personal, care nu e decât un atribut și o responsabilitate a Ministerului Afacerilor Interne, incapabil să gestioneze această problemă, îi determină pe polițiști să nu mai aibă încredere în valorile pe care le promovează instituția.

 

Acesta nu este singurul caz, la nivelul MAI existând sute de cazuri asemănătoare în care polițiștii sunt nevoiți să stea despărțiți de familiile lor. Și nu ne referim la toate cazurile în care au existat rapoarte de mutare, ci la cazurile punctuale, bine argumentate, în fapt, cazuri sociale cum le numim noi, care ar fi trebuit analizate cu prioritate de către ”specialiștii menegeri”. Acest lucru nu poate demnostra decât ”respectul” pe care îl are MAI față de subordonați și arată  ”bunăstarea” pe care ministrul Carmen Dan o promovează în rândul polițiștilor. Niciodată nu s-a ținut cont de prioritatea situațiilor  care necesită o atenție sporită când a fost vorba de mutarea polițiștilor, ci întotdeauna au primat pilele, cunoștințele sau relațiile.

Întrebarea pe care o adresăm doamnei  Carmen Dan este următoarea: Doamna ministru, în acest mod susțineți unitatea familiei tradiționale în cadrul instituției pe care o conduceți?

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Cum susține MAI ”familia tradițională”

Distribuie

4 răspunsuri

  1. “Daca nu vine Mahomed la munte, atunci vine muntele la Mahomed!”
    In 6 ani, daca restul familiei, mai ales sotia, murea de dorul lui si dorea sa fie alaturi de el, atunci facea pe dracul in patru sa se mute ea alaturi de el, mai ales ca stiu ca exista si unele facilitati asigurate de MAI in acest sens! Iar voi, Europol, incepeti sa o dati pe politica… rusinica!!!!

  2. Sper ca nu esti politist. Ai o forma de analfabetism functional. Sper ca e usor tratabila. Daca vei citi inca o data, vei vedea ca 6 ani e varsta copilului nu perioada in care familia asta a stat separata. Si nu vad nimic politic in articolul asta.

  3. Ar fi corect să verificați informațiile pe care le postați. Cât timp a stat la frontieră la Aeroportul Cluj Napoca, Vodă nu a reușit să treacă în corpul ofițerilor de poliție. A fost sprijinit pentru trecerea în corpul ofițerilor în detrimentul altor agenți de poliție pentru un post la Serviciul pentru Imigrări Timișoara. Nu a fost obligat să se mute de la Cluj Napoca la Timișoara. Inspectoratul General pentru Imigrări avea deficit de personal la Timisoara, nu unde vrea Vodă să se mute. Când participi la un concurs pentru ocuparea unui post în Timișoara trebuie să fi conștient unde se află pe hartă această localitate. Putea să stea lângă familie ca agent de poliție la Aeroportul Cluj Napoca. Nu este nimeni de vină că a pus cariera pe primul plan atunci cănd a dorit să fie ofițer la Timișoara.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută