Conform prevederilor art. IV, alin. 3 din OUG  nr. 131/2021 ”Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 1 ianuarie 2025-31 decembrie 2025, pentru personalul militar, polițiștii, polițiștii de penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională ale căror solde de funcție/salarii de funcție/salarii de bază nete acordate în luna prestării serviciilor turistice sunt de până la 8.000 lei lunar inclusiv, se decontează 50% din valoarea serviciilor turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, achiziționate direct sau prin intermediul unei agenții de turism licențiate, respectiv maximum 800 lei pentru servicii turistice prestate în valoare de cel puțin 1.600 lei.

Condiția minimă este ca polițistul/personalul contractual să fie cazat pentru cel puțin o zi în perioada în care solicită decontarea. De precizat este faptul că unitatea turistică trebuie să se regăsească în lista structurilor turistice clasificate aflată pe site-ul Ministerului Turismului –  http://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/ . Conform reglementărilor în vigoare, lipsa clasificării unității turistice constituie contravenție, aceasta funcționând în afara cadrului legal.

Perioada de decontare:

  • 01.01.2025- 31.12.2025 pentru anul 2025;
  • *Nu se decontează serviciile turistice neprestate pentru anul 2024:

Serviciile turistice pentru care se decontează cuprind :

  • servicii cazare;
  • alimentație publică(masă restaurant ;
  • tratament balnear și agrement;

Serviciile turistice se decontează indiferent dacă acestea au fost efectuate sau nu în perioada concediului de odihnă, având astfel doua situații:

1. servicii turistice decontate pentru perioada concediului– suma de 800 lei la o factura de 1600 lei;
2. servicii turistice decontate în afara perioadei concediului– suma de 800 lei la o factura de 1600 lei.  la care aplică impozit si contribuții sociale de 41,5% (468 lei net).

*concediu = concediu de odihnă pe anul în curs, concediu de odihnă suplimentar(antenă), concediu de odihnă neefectuat din anul precedent.

Factura fiscală trebuie să conțină următoarele elemente:

  • denumirea serviciilor turistice (ex. servicii cazare și masă etc.);
  • denumirea unității turistice ( numele pensiunii/hotelului, ex. Hotel Neptun, Pensiunea Maria)*
    perioada cazării (ex. 03.05-07.05.2025);
    numele și prenumele titularului;
    * A nu se confunda cu numele firmei care administrează unitatea de cazare.

Actele care se depun la structurile financiare sunt:

• factura fiscală;
• bon fiscal/chitanță pentru a face dovada plății sau extras de cont pentru plata prin aplicația Booking;
• raport tipizat.

Plata serviciilor turistice se poate face numai de către polițist sau de către soțul/soția acestuia. Deconturile pentru serviciile turistice se efectuează în ultima săptămână a lunii. Membrii organizației noastre se pot bucura  de ofertele turistice publicate pe site-ul Federației Publisind la care suntem afiliați  https://avantaje-publisind.ro/

DESCARCA LISTA CU UNITATILE TURISTICE AUTORIZATE PÂNĂ LA 12.03.2025

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Cum se decontează serviciile turistice în anul 2025

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.