Cum sărbătoresc polițiștii Centenarul Marii Uniri

În acest an sărbătorim 100 de ani de la desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România.  La 27 martie 1918 a fost unirea Basarabiei cu România,  apoi unirea Bucovinei cu România la 28 noiembrie 1918, iar în final, la 1 decembrie 1918 unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Țara Mamă, România. Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918, iar în această perioada, la 100 de ani de la acele evenimente, sărbătorim CENTENARUL MARII UNIRI.

Polițiștii de frontieră din cadrul Filialei Sindicatului Europol – Poliția de Frontieră Aeroport Otopeni au ales să sărbătorească acest eveniment într-un mod inedit, iar în toată această perioadă vor purta  insigne cu CENTENARUL MARII UNIRI în semn de respect pentru străbunii noștri fără de care astăzi nu am fi existat ca stat, în semn de mulțumire față de ceea ce ne-au lăsat și nu în ultimul rând în semn de recunoștință pentru datinile si obiceiurile străvechi.

Centenarul Marii Uniri este un prilej de sărbătoare, așadar și voi puteți găsi un mod de a sărbători acest mare eveniment, un mod pe care voi vi-l puteți alege, cele mai  importante fiind sentimentele pe care le trăiți față de acesta.

Sindicatul EUROPOL: Cum sărbătoresc polițiștii Centenarul Marii Uniri