Cum să refuzi un “sicriu pe roți” când ești în patrulare

Problematica asigurării logistice în Poliția Română nu este un element de noutate pentru polițiști, organizația noastră sindicală trăgând  de fiecare dată un semnal de alarmă în ceea ce privește nefunctionalitatea la parametri normali a autospecialelor din dotarea inspectoratelor de poliție.

Am prezentat cazuri concrete în care polițiștii au refuzat să mai efectueze serviciul pe mașini de poliție care le pun viețile în pericol. Din nefericire au murit polițiști din cauza Loganurilor “sicrie pe roți”, așa  cum le-am denumit noi.

Nu cu mult timp în urmă, MAI anunța achiziționarea unui număr de 199 Loganuri, urmând ca alte 266 să fie aduse în această săptămână. Sunt insuficiente în raport cu nevoile instituției. Nu putem aștepta nepăsători până la următoarea achiziție, în timp ce colegii noștri își riscă viața și integritatea conducând asemenea mașini. Haideți să urmăm cu toții exemplul agentului șef principal Cănărău Ioan de la Poliția Mun. Roman și vicepreședinte al Sindicatului Europol, care a întocmit un raport către conducerea IPJ Neamț în care precizează că refuză să mai efectueze serviciul de patrulare pe astfel de mașini defecte, neigienizate, nefuncționale din foarte multe puncte de vedere.

Dacă noi  nu luăm atitudine, nimeni nu o va face, niciun șef sau  sefulet împuternicit,  pentru că viețile lor pot fi puse în pericol doar de aerul condiționat din birouri. Situația e extrem de gravă și dacă MAI s-a gândit să înnoiască parcul auto ar trebui înlocuite toate autospecialele din compartimentele de siguranță, nu dotați șefii cu mașini noi pentru controale si deplasari nejustificate.

Inconștienți, din nepăsare, în grija lor pentru funcții, poziții și beneficii, unii șefi se transformă în călăii polițiștilor atunci când îi planifică în serviciu cu mașini de poliție stricate. Pentru ei suntem doar statistici, număr de patrule auto, pentru familiile noastre suntem cei mai importanți. Întocmiți rapoarte și refuzați să mai fiți victime sigure, carne de tun.Viață voastră are prioritate.

După ce moare un polițist la datorie, în accident de mașină, chiar dacă este din vină instituției, șefii se grăbesc doar să-i recupereze materialele din dotare și armamentul pentru a încheia fișele de lichidare. Atât de importanți  sunt polițiștii pentru ei.Luați atitudine înainte de a fi prea târziu.Familiile vă asteaptă acasă !

Viitorul ne aparține

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Cum să refuzi un “sicriu pe roți” când ești în patrulare

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută