Cum își reînnoiește Poliția Română parcul auto

După mai multe încercări eșuate ce s-au derulat pe parcursul unui întreg an, se pare că primăvara a venit și cu vești bune, Poliția Română reușind să semneze acordurile cadru pentru achiziția de noi mijloace de mobilitate.

În concret este vorba despre două tipuri de astfel de mijloace, după cum urmează:

1. Motociclete – maxim 75 de bucăți;
2. Autoutilitare transport personal și/sau materiale 4×4 – maxim 150 de bucăți.

Dacă pentru cele 75 de motociclete nu aveam nicio emoție cu privire la câștigător – AUTOMOBILE BAVARIA, care și-a adjudecat contractul fără prea mari emoții, e drept, de la a doua încercare, pentru pachetul de autoutilitare surpriza vine tocmai de la Brașov, unde AUTO NOVEX SA, distribuitor FORD, a adjudecat acest contract.

Astfel, odată cu încheierea contractelor subsecvente, BMW va livra 75 de motociclete în valoare de 1.837.500 EUR (24.500 EUR/buc), iar FORD va livra 150 de autoutilitare în valoare de 5.295.000 EUR (35.300 EUR/buc).

Din păcate, nu am reușit până la acest moment, să identificăm modelele din gama FORD care ar putea să corespundă configurațiilor transmise de către IGPR participanților la procedură, însă opinăm că ar putea fi vorba de noua generație de FORD RANGER/RAPTOR.

Ca și specificații, se dorește achiziționarea unei autoutilitare de 5 locuri, transmisie 4×4 cu diferențial blocabil spate, min. 1900 cmc, cutie de viteze manuală 6+1 trepte, bena cu hard-top și cârlig de remorcare.

Așteptăm cu interes și semnarea primelor contracte subsecvente. Vă reamintim faptul că, în luna ianuarie, IGPR a semnat acordul cadru pentru noile autospeciale pentru structurile de ordine publică, respectiv rutieră, iar în luna martie cu cei de la ȚIRIAC AUTO pentru 50 de buc. autoutilitare transport marfa – posibil FORD TRANSIT.

Pana în acest moment însă, nu a fost semnat niciun contract subsecvent în vederea furnizării vreunei autospeciale. Vă vom informa în timp util cu privire la stadiul acestor achiziții pe măsură ce vom avea detalii suplimentare.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Cum își reînnoiește Poliția Română parcul auto

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută