Cum arată proiectul de reformă al MAI

Acum 2 zile, ministrul Vela, într-o conferință de presă, care se dorea a fi de fapt un „bilanț” pe care a vrut să îl susțină înainte de alegeri, că doar suntem în plină campanie, printre altele, a afirmat faptul că a fost  finalizat proiectul de reformă al MAI și că în acest moment trebuie doar promovat în Parlament. Însă, chipurile, nu a fost trimis până în prezent, pentru că se așteaptă alegerile parlamentare, pentru că acest Parlament cică nu ar mai fi bun.

În realitate, niciunei organizații sindicale nu i-a fost transmis vreun proiect în acest sens și nici nu cunoaștem conținutul proiectului de act normativ ce vizează reforma în MAI. Mai mult, deși ne spune ministrul că au fost peste 400 de propuneri primite în legătură cu reforma MAI, nu știm care au fost acceptate și ce au vizat acestea, în condițiile în care, ministrul Vela ne minte public și susține că a fost „pus pe transparență publică proiectul” (a se consulta link-ul de mai jos, poate găsiți voi proiectul de reformă, că noi nu am reușit să îl identificăm https://www.mai.gov.ro/informatii-publice/transparenta-decizionala/).

Ce este de-a dreptul ridicol, este faptul că imediat după conferința de presă am fost năpădiți cu întrebări legate de acest pretins proiect de reformă, tocmai din partea șefilor din cadrul Poliției Române, Poliției de Frontieră, ba chiar a celor din Jandarmerie și IGSU, care ne-au cerut proiectul pentru că ei nu au fost consultați și nici nu știu ce conține. Vă dați seama care este legitimitatea acestei reforme, dacă ea nu a fost discutată tocmai cu beneficiarii ei.

Pentru a clarifica totuși subiectul, am cerut ministrului Vela să ne pună la dispoziție acest proiect de reformă despre care a susținut că a fost deja elaborat și care așteaptă să fie depus în Parlament, dar nu în actualul, ci în noul, după alegerile din 6 decembrie.  Suntem foarte nerăbdători să vedem ce soluții s-au găsit pentru unitățile în care polițiștii intervin din timpul lor liber, pentru discrepanțele uriașe între cei care prestează aceeași muncă, iar salariile sunt diferite sau cum au de gând să abordeze discriminările pe care le avem astăzi în sistem pe zona profesională, salarială sau chiar în domeniul carierei polițistului, care astăzi nu mai există.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Cum arată proiectul de reformă al MAI

Distribuie

7 răspunsuri

 1. Nu cred absolut deloc in orice proiect ! Cum sa poti crede cand, insasi persoana d-lui Vela nu inspira incredere si minte ori de cate ori poate! Atata scarba……

 2. Ne iau de proști dacă nu facem nimic! Păi guvernanții ne fură la salariu dar în schimb ne spun să respectăm legile pe care,culmea,ei le încalcă zilnic! Sunt sigur că după alegeri pe noi vor să ne „lovească” cel mai rău! Cât mai suportăm?

 3. Da, din păcate toți politrucii care s au perindat pe la acest minister și au bătut joc de oamenii care muncesc într-adevăr în acest sector vital, dintr un singur motiv: pentru ca pot, pentru că reprezentam doar o sursa de venit pentru asa zisele organizații sindicale care au pervertit și au dus în derizoriu ideea de sindicat, fără a avea ceva în comun cu activitățile pe care ar trebui sa le desfășoare, pentru ca suntem într o permanenta letargie și ne e frica sa ridicam capul din pământ și ne am obișnuit sa trăim cu coloana încovoiata pentru ca……ar mai fi multe de spus, dar cine ne ascultă……

 4. Dl.Velea e o marioneta a dictatorului Johanos Klaus si executa ordinele cu umilinta.Acest politist local Velea arunca vorbe in vant sa vada ce zic sindicatele si crede ca poate face ce vrea cu Politia Romana ca si cu trepadusii de gardieni publici vopsiti cu Politia Locala de unde e el din CS …cap sec.

 5. Cel mai probabil, un proiect ,,heirupist,,, facut de catre unii ,,șefuti cu tente politice,, de prin birourile centrale (culoare politica????, îi vedem unde se inroleaza după ieșirea la pensie…), care in viata lor nu au vazut strada sau infractorul in misiune. Cum sa faci un proiect de organuzarea sistemului, fara consultarea specialiștilor implicați în misiunile zilnice ????😨

 6. Aici este articolul care se vrea a fi transparență decizională. Este postat pe pagina MAI în 11 noiembrie 2020. Ce porci ordinari!!!!
  4 noiembrie 2019 – Ion Marcel Vela preia mandatul de ministru al afacerilor interne, context în care stabilește printre priorități refacerea încrederii populației în capacitatea instituției de a asigura protecția intereselor cetățeanului
  Postat în: 11 noiembrie 2020
  OBIECTIVE LA ÎNCEPUT DE MANDAT

  În conformitate cu Programul de Guvernare, ministrul afacerilor

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.