Cum arată OUG-ul cu noile măsuri de austeritate

Draftul ordonanței care bagă mâna în buzunarele românilor nu a întârziat să apară, act normativ care are o dublă măsură. Pe de-o parte taie vocuherele de vacanță/decontarea serviciilor turistice  pentru peste un milion de bugetari, iar pe de altă parte, sărăcește țara cu peste 2 miliarde de euro, bani care s-ar întoarce în economie dacă s-ar fi păstrat această măsură.

Această ordonanță  vine după ce la finalul lunii decembrie, în preambulul OUG  nr. 226/2020 emisă în ultima zi din an, același premier Cîțu, susținea necesitatea acordării voucherelor de vacanță/decontului pentru servicii turistice prin prisma beneficiul important pe care acestea îl aduc în economie: ”Acordarea, în perioada 1 iulie 2017 – 1 noiembrie 2020, a indemnizațiilor de vacanță sau a primelor de vacanță, după caz, sub forma voucherelor de vacanță, în valoare de 1450 lei s-a dovedit a fi o măsura cu efecte benefice asupra industriei turismului din România încurajând un număr de circa un milion de salariați români, din cadrul instituțiilor de stat sau al societăților în care statul este acționar unic sau majoritar, să-și petreacă concediile în țară. Această măsură a atenuat o parte din efectele negative ale pandemiei COVID 19 asupra sectorului turistic, cetățenii români posesori de vouchere de vacanță achiziționând pachete turistice în țară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată. De altfel, un efect complementar al acestei măsuri a fost creșterea numărului de solicitări de autorizare a unităților de cazare. La nivel național, creșterea a fost de 10% comparativ cu anii precedenți.”

Recomandăm polițiștilor, ca în aceste zile, până la momentul publicării OUG-ului în Monitorul Oficial, care va suspenda pentru anul 2021 decontarea serviciilor turistice, să își acceseze zilele de concediu și să obțină facturi de la unitățile de cazare pentru a nu pierde suma de 1450 lei. De altfel, din documentarea realizată la nivelul unităților de poliție, putem să vă spunem că la multe unități deja s-au decontat serviciile turistice pentru colegii care au depus cereri, pentru perioada 01 ianuarie 2021 – prezent.

Noi nu vom renunța la măsurile de protest, iar miercuri 17.02.2021, începând cu ora 10.00, vom fi din nou în fața Guvernului pentru a-i cere socoteală premierului Câțu, care vrea să fie chirurgul economiei românești, unde operația e reușită, iar pacientul e decedat.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Cum arată OUG-ul cu noile măsuri de austeritate

Distribuie

Un răspuns

  1. Aveti dreptate dar daca nu ne mobilizam toti nu o sa facem nimic
    Eu zic sa incetam orice activitate cel putin 2 zile si o sa intre baietii in fibrilatie
    Daca nu ne impunem punctul de vedere nu rezolvam nimic o sa isi bata joc toti de noi mai rau ca si pana acum

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută