Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează

Conform Casei de Pensii Sectoriale, începând cu data de 01.01.2019, cuantumul pensiilor militare de stat se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei, de 1,3%, indicator înscris în Comunicatul de presă al prețurilor de consum nr. 17 din data 12.01.2018, postat pe site-ul Institutului Naţional de Statistică (www.insse.ro).
La data de 01.01.2019, indicatorul definitiv cunoscut al ratei medii anuale a inflaţiei a fost de 1,3% și reprezintă Rata medie a prețurilor de consum în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2017, față de precedentele 12 luni (ianuarie 2016 – decembrie 2016) calculată pe baza indicelui prețurilor de consum (IPC).
În conformitate cu  prevederile art. 59 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare
de stat, așa cum a fost modificat prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, „pensiile militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului încurs, cu ultima rată medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la această dată şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică”.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează

Distribuie

9 răspunsuri

 1. Bine ca se indexeaza ,insa problema este alta: de ce se include sporul SOSP in cuantumul brut din care se calculeaza pensia si nu IN AFARA lui,adica la netul ramas conform OUG ?
  In forma actuala acesta nu mai are nici-o valoare.

 2. Isi bat joc de multi ani doar de militarii cu pensiile mici si inghetate cu acest infect 1,3 % dupa trei ani de inflatie cumplita cu peste 15% .

 3. Nu am inteles daca in urma ultimelor reglementari Ordinul Meritul Militar, cel care confera un spor de 10,15 sau 20% in functie de vechme se adauga la pensia calculata sau intra in cuantumul acesteia dupa care intervine reglementarea conform careia pensia nu poate depasi baza de calcul, deci aceste sporuri nu mai au valoare?

 4. domnilor lideri de sindicate de ce nu faceti o petitie la guvernul romaniei sa ne dea indexarea pensiilor militare incepend cu anul 2010 cand ne-au fost taiate salariile pentru ca sunt restante semnificative parerea mea este ca nu va intereseaza daca pana acum nu a-ti facut acest demers care ne-a adus prejudicii enorme sunt politisti care au pierdut case ca nu mai puteau achita ratele la banca s-au destramat familiile a mai multora dintre noi. Asa trebuia sa inceapa recalcularea si indexarea pensiilor militare din anul de groaza 2010

 5. CEA MAI MARE BATJOCURA DIN TOATE TIMPURILE LA ADRESA MILITARILOR IN REZERVA..! 1,3% CA SI INDICE DE INFLATIE ESTE INCORECT ,PENIBIL !
  PARTIDUL BORDEL=PSD ,LIA OLGA VASILESCU ,ADUNATURA DE MAFIOTI
  PROVINCIALI NEHALITI,PROSTITUATE,LOAZE ,PAPITOI
  AU AJUNS SA BATJOCOREASCA ARMATA ,ANUNTAND CU TAM TAM ACEASTA RUSINOASA INDEXARE !!!!! DERBEDEII NATIEI NU ANUNTA LA FEL SI CUM AU REALIZAT AVERI INCOMENSURABILE , BUGETARI FIIND !!!! ?
  DUMNEZEU SA II RASPLATEASCA PE MASURA ,VIITORUL APROPIAT II VA DESFIINTA CU TOT CU FAMILIILE DIN DOTARE…

 6. I-am ales de cand se numeau PDSR. Acum ,decand altii au furat partidul PSD ,a sosit timpul sa-mi schimb optiunile OMM-urile la pensie,īn net ,au valoarea partidelor ce ne conduc. ZERO.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută