Cu polițistul la psiholog. Se modifică Ordinul ministrului

Ieri, 29.03.2018 la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc Ședința Comisiei de Dialog Social ce a avut pe ordinea de zi Proiectul Ordinului ministrului afacerilor interne pentru modificarea și completarea Ordinului viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne nr. 23/2015 privind activitatea de psihologie în Ministerul Afacerilor Interne.

Din partea Sindicatului Europol a participat Marius Iconaru, Secretar General, care a intervenit și a susținut poziția organizației în ceea ce privește propunerile asupra proiectului de modificare a Ordinului MAI 23/2015. Acesta a susținut necesitatea subordonării serviciile/birourile/compartimentele de psihologie, în care funcționează psihologi, sub Centrul de Psihosociologie din cadrul MAI, pentru că în prezent, psihologii sunt subordonați șefilor de inspectorat și acționează la comandă, în funcție de doleanțele acestora, existând astfel o imixtiune evidentă în activitatea de evaluare psihologică.

Deși în cadrul legal, această subordonare pare a fi doar de natură administrativă și la nivel de organizare, de natură funcțională, exista un risc iminent ca ”menegerii” să  profite de poziția lor pentru a trimite la psiholog polițiștii incomozi lor. De asemenea, acesta a mai susținut, în aceeași idee cu vocea celorlalți prezenți, că evaluarea psihologică a personalului MAI să se efectueze la un interval de 5 ani și nu la 3 ani cum se întâmplă în prezent.

În cadrul ședinței s-a discutat și eliminarea bateriilor de teste psihologice pentru conducătorii de autovehicule, care au susținut deja evaluarea psihologică periodică anuală. În prezent, polițiștii care conduc și autoturisme sunt „pedepsiți” prin obligativitatea parcurgerii unui nou set de testări psihologice. Pentru orice fel de nelămuriri  sau aspecte de sesizat privind Ordinul ministrului afacerilor interne  23/2015, nu ezitați să ne contactați, fie pe adresa de email a sindicatului sindicateuropol@gmail.com,  fie pe pagina noastră de facebook “Sindicatul Europol”.

Viitorul ne aparține ! 

Echipa Sindicatului Europol

 

 

Sindicatul EUROPOL: Cu polițistul la psiholog. Se modifică Ordinul ministrului

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Dar conducatori de ambarcatii de ce sustin anual testare psihologica oare iei nu sunt discriminati la fel ca si conducatori auto?

  2. Bună ziua,cu aceste teste psihologice toți șefi,nu numai managerii se vor folosi ca acțiune represivă psihică și nu numai,pentru a închide gura celor care nu va executa întocmai și la timp o Dispoziție fie ea și Abuzivă numai pt simplul fapt că așa vrea pt că este Șef! Acesta ar fi un aspect de semnalat,cel de al doilea aspect și poate cel mai important este următorul:Șefii pot merge cu aceste teste înpreună cu psihologul până la ridicarea armamentului dar și a Certificatului ORNISS! Deci au mână Liberă să te scoată din sistem fără a avea arme de a contracara acest fapt! Dacă sunteți interesați de acest subiect,culege-ți informați,date și investigați pentru a afla Adevărul! Mulțumesc Anticipat pentru timpul acordat!

  3. Fratii mei de arme si de greutati , stiu ca : graba , dispozitivul folosit , stresul s.a.m.d. pot genera greseli gramaticale [ortografice si morfologice} aici pe net , dar avand in vedere ca pot fi vazute si de cei care ne iubesc si apreciaza mai putin , va rog din suflet sa fiti atenti la ce si cum scrieti , pentru ca cei „destepti” ne vor „faulta” imediat. Cat despre cei care se baga direct in seama cu greseli voite pentru a ne face pe noi sa aratam prost , ii rog sa se gandeasca doar la simplul fapt ca ar putea vreodata sa fie nevoiti sa apeleze la serviciile noastre si sa fie tratati la fel cum ne trateaza ei , deci……… daca acest lucru sa intamplat deja , si de aceea sunt suparati pe noi , le aduc aminte ca suntem si noi oameni , gresim , avem stari sufletesti diferite si cel mai important lucru : NU SUNTEM TOTI O APA SI-UN PAMANT. Multumesc si numai bine tuturor…{scuze ptr. lipsa diacriticelor , iar ptr. carcotasi le recomand ca inainte de a-mi gasi greseli sa consulte gramatica limbii romane}

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.