Cu cat le vor creste politistilor salariile incepand cu 1 octombrie

Ca urmare a intrarii in vigoarea OUG nr. 56/2017 privind completarea art. II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare prin care salariile politistilor vor creste cu 10% dupa data de 01 octombrie 2017  facem precizarea ca aceasta crestere se va face la salariul de functie pe care il regasiti pe fluturasul de salariu.

Cu toate ca il ultima perioada au aparut o serie de temeri cu privire la modul in care va fi aplicata aceasta marire, reprezentantii organizatiei noastre au transmis mesajul conducerii MAI in sensul ca politistii nu vor tolera ca acest procent sa fie aplicat salariului de functie din 2009 (care este de aproximativ 600 lei).

Articolul 5 din OUG 56/2017-  Începând cu data de 1 octombrie 2017 se majorează cu 10% cuantumul brut al salariilor de funcție ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne și unitățile/instituțiile/structurile aflate în subordinea sa, cu excepția celui care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016.”

De asemenea salariile politistilor vor creste cu sume cuprinse intre 200 si 500 lei asta pentru ca o data cu cresterea salariilor de functie baza de calcul la care se raporteaza sporurile acordate pe baza de pontaj (orele de noapte, sporul de antena, SDSL sau sporul pentru conducatori auto etc.) va crește și ea.

Mai mult de atat la salariul de luna aceasta personalul militar din MAI (pompieri,jandarmi, militarii din aviatie etc) cat si cadrele militare si personalul civil  din MApN au beneficiat de o majorare salariala de 15% a salariului de functie din 2010 asta insemnand ca celor carora le-a crescut artificial salariul de functie prin HG1/2017 nu au primit mai nimic, iar cei care nu au beneficiat de prevederile HG1/2017 au primit mariri salariale cuprinse intre 200-500 lei..

E destul de interesanta ultima prevedere  din OUG 56/2017  care spune ca Majorările acordate personalului din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, potrivit alin. (3) lit. b), alin. (5) și (6), se aplică la salariul de bază/solda de bază/salariul de funcție cuvenit/cuvenită, al cărui/cărei cuantum nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, și se adaugă la acesta/aceasta.”

Punctual ce va insemna asta?  Acel alineat 3 litera b se refera exact la cei care au beneficat de luna aceasta de o majorare de 15%  prin Legea 152/30.06.2017 , adica personalul militar din MAI cat si  personalul militar si civil Ministerul Aparararii Nationale  care de la 01 octombrie vor beneficia de o corectie a primei majorari si li se va acorda o diferenta raportata la salariul de functie actual din fluturas.

In continuare vom urmari cum au de gand sa aplice aceasta crestere, in conditiile in care si de aceasta data, vor exista politisti carora o parte din cresterea de 10% va fi absorbita de diferenta cresterii salariului de functie la 1450 lei conform HG 1/2017.

Viitorul ne apartine !

Marius Iconaru, Secretar General Sindicatul EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Cu cat le vor creste politistilor salariile incepand cu 1 octombrie

Distribuie

8 răspunsuri

 1. buna ziua!
  desi am atestat de conducător auto, desi teoretic beneficiez de un spor de 8% pentru accesul la documente cu SSV..nu le.am văzut vazut niciodata trecute în fluturas..

 2. sporul pentru conducatori auto din păcate nu se aplica in toată țara ,dar daca produci pagube in calitate de șofer MAI plătești 🙁

 3. Sporul pentru conducători auto, la cine se aplica domnilor din sindicat, că lucrătorii repara mașinile pe banii lor în caz de accident, face-ti ceva sa se și primească sporurile la care avem dreptul sau doar daca moare cineva se mai mișcă ceva in tara asta….

 4. Marire salariala din 01 octombrie??? Mai fratilor…parca marirea asta trebuia sa fie din luna mai…offff ce frumos isi bat unii joc de noi…

 5. De ce de la 1 octombrie si nu de la 1 august sau 1 septembrie??? MAI face economii cateva luni pe seama politistilor?
  Oricum, 10% la 1.450 lei inseamna 145 lei + cateva procente in plus la sporurile calculate pe baza de pontaj, dar la vreo 5.000 lei inseamna 500 lei + procente bune la sporuri.
  Majorarile salariale ar trebui sa se faca pentru cei cu salarii mai mici, iar sporurile sa fie in suma fixa, nu in procente.

 6. Sunt intrutotu DEACORD va sporurile sa se avorfe in SUMA FIXA.
  IN FAPT, indiferent de vasta sa grad, PRESTAND ACEEIAS ACTIVITATE, este anormal a fi remunerat DIFERIT fata de un alt coleg ce presteaza accreias activitate.
  Asadar… Domnilor sindicalisti REPREZENTANTI AI STRUCTURILOR din MAI dar mai cu seama DGJ a MAI… Faceti astfel incat sa fie ECHITABIL si CORECT normal.

 7. Buna ziua!
  Pentru militarii care au beneficiat de creșterea salariala conform HG 1/2017 majorarea de 15% nu a produs niciun efect,aceasta majorare fiind introdusa in suma de 1450 lei.cred ca același lucru o sa se intample si cu creșterea de 10% acordata polițiștilor.Se poate face ceva pentru ca majorarile sa fie acordate la salariul de 1450 lei si nu la cel anterior creșterii conform HG1/2017?
  Multumesc

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută