Crește diurna și se stabilesc noi condiții forfetare pentru cazare

Ministerul Finanțelor Publice a pus în transparență decizională un proiect de modificare a HG 1860/2006 cu privire la actualizarea privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului.

În acest sens, Ministerul Finanțelor intenționează creșterea diurnei de la 17 lei/zi la 20 de lei/zi, propune şi creşterea cheltuielilor pentru cazare ce pot fi decontate, de la 45 lei/noapte – pentru personalul care nu se cazează în unităţi de primire turistică – şi 50% din tariful perceput de hotelurile de 3 stele, la un tarif fix de 230 lei/noapte, indiferent de locul unde s-au cazat funcţionarii.

O altă modificare importantă adusă legii cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice este legată de justificarea cheltuielilor, Ministerul Finanţelor considerând că aceasta nu mai este necesară.

Pentru propuneri si observații care să fie promovate în acest sens, vă stăm la dispoziție.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL


CITESTE AICI Proiect HG persautoritatideplasari_25052018

CITESTE AICI AnexaproiectHGpersautoritatideplasari_25052018

CITESTE AICI Nota de Fundamentare Proiect HG persautoritatideplasari_25052018

Sindicatul EUROPOL: Crește diurna și se stabilesc noi condiții forfetare pentru cazare

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.