Conducerea în regim prioritar în atenția Poliției

După intrarea în vigoare a Legii nr. 20/2022 privind completarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice legiuitorul a stabilit ca evidența conducătorilor de vehicule care au urmat cursuri de conducere defensivă, precum și evaluarea eficienței acestor cursuri prin raportare la gradul de implicare a absolvenților în accidente de circulație să fie realizate la nivelul MAI prin structurile specializate.

În baza acestor considerente, în vederea reglementării acestor activități, în cursul acestei luni, a fost pus în Transparență decizională pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, Proiectul ordinului ministrului afacerilor interne privind procedura de ținere a evidenței conducătorilor de vechiule care au urmat cursuri în domeniul conducerii defensive și de evaluare a eficienței acestor cursuri raportat la gradul de implicare a absolvenților în accidentele de circulație.

Conform proiectului de ordin evidența conducătorilor de vehicule care au absolvit cursuri de conducere defensivă, precum și evaluarea anuală a eficienței acestor cursuri prin raportare la gradul de implicare a acestor conducători în accidente de circulație pe teritoriul României, va fi ținută de poliția rutieră din cadrul IGPR prin intermediul mijloacelor informatice.

Evidența acestor absolvenți va fi realizată de către IGPR prin solicitarea adresată Autorității Rutiere Române comunicarea datelor conducătorilor care au absolvit cursuri în domeniul conducerii defensive în cadrul școlilor de conducători auto, în mod centralizat, până la data de 22.01.2023, inclusiv, evidență ce va fi actualizată anual.

Datele cu caracter personal ale conducătorilor de vehicule care au urmat cursuri în domeniul conducerii defensive vor fi prelucrate cu respectarea Regulamentului UE 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului, iar condițiile de transfer ale acestora vor fi stabilite prin protocol încheiat între Autoritatea Rutieră Română și Inspectoratul General al Poliției Române.

Concluziile rezultate în urma evaluării eficienței acestor cursuri va fi evaluată anual de către poliția rutieră din cadrul IGPR prin raportare la gradul de implicare în accidente de circulație în care aceștia au fost implicați pe teritoriul României ce vor fi comunicate ulterior Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

CONSULTĂ AICI PROIECTUL DE ORDIN!

CONSULTĂ AICI REFERATUL DE APROBARE!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Conducerea în regim prioritar în atenția Poliției

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută