Condițiile din Poliție, mai degradante decât închisorile comuniste

De-a lungul timpului, Sindicatul Europol a prezentat condițiile inumane în care colegii noștri sunt nevoiți să-și desfășoare activitatea, am semnalat o multitudine de situații în care tavanele sau pereții clădirilor unităților de poliție din țară cad efectiv, polițiștii cât și cetățenii prezenți în sedii riscând să fie răniți ori să-și piardă viața.

Am indicat condițiile insalubre din celebrele ”grupuri sanitare”, denumite în acest fel de specialiștii din Ministerul Afacerilor Interne, când în realitate acestea nu reprezintă altceva decât WC-uri empirice amplasate după cireșul din fundul curții și am solicitat în permanență dispunerea unor măsuri de remediere, respectiv renovarea sau construirea unor grupuri sanitare care să poată fi utilizate de polițiști sau de către cetățenii primiți în audiență, în condiții în care să simtă că statul român nu îi supune unor tratamente degradante.

De fiecare dată, reprezentanții MAI sau ai IGPR au aplicat strategia ”dezmințirii” în fața opiniei publice, prin comunicate de presă în care precizau că imaginile prezentate nu sunt captate în interiorul sediilor unităților de poliție, așa cum a fost cazul referitor la Academia de Poliție ”AI Cuza”, unde șobolanii se plimbau nestingheriți pe holuri, fie încercau prin intermediul reprezentanților serviciilor logistice să efectueze fotografii din alte unghiuri astfel încât să comunice public în mod mincinos, că wc-urile din fundul curții nu aparțin unor posturi de poliție comunale din vecinătatea capitalei etc.

Doar în cazul unui număr extrem de redus de unități de poliție din țară au început ceva lucrări de renovare a sediilor, respectiv de construcție a unor grupuri sanitare ce pot fi utilizate de ființele umane, iar acest lucru se datorează implicării unora dintre inspectorii șefi, ci nu a MAI-ului care își perfectează modul de operare în ceea ce privește politica de ascundere a gunoiului sub preș.

Chiar și astăzi, puteți întâlni sute de sedii de poliție în ”România lucrului bine făcut” aflate efectiv în paragină, care pun în pericol sănătatea și chiar viața polițiștilor ori a cetățenilor ce se prezintă în birourile acestora pentru diverse solicitări sau proceduri de audiere etc.

Într-un astfel de sediu funcționează chiar Secția 5 Poliție Constanța, unde colegii noștri sunt expuși în mod permanent îmbolnăvirilor sau accidentelor, întrebându-se zilnic cu ce au greșit astfel încât să ajungă să lucreze în condiții care nu se regăseau nici măcar în închisorile comuniste.

Imaginile dezastruoase, de ghetou l-au impresionat inclusiv pe unul dintre cetățenii ce a fost nevoit să se deplaseze la sediul acestei secții de poliție, care văzând lipsa totală de respect pe care MAI-ul o manifestă față de proprii angajați, a transmis o petiție ministrului Lucian Bode cu aspectele pe care le-a perceput, solicitându-i să efectueze demersuri instituționale pentru îmbunătățirea condițiilor în care colegii noștri sunt nevoiți să își desfășoare activitatea, așa cum se poate observa în cele ce urmează, cu amendamentul că imaginile vă pot afecta emoțional.

În situația în care, specialiștii din MAI nu reușesc să identifice soluții pentru crearea unor condiții de muncă decente pentru colegii noștri, îi sugerăm ministrului Bode să realizeze o nouă activitate de cercetare științifică, din cuprinsul căreia să înțeleagă întreaga societate civilă de ce în secolul XXI polițiștii sunt nevoiți să-și facă nevoile după cireșul din fundul curții, ori să elaboreze strategia eliminării condițiilor degradante în care trebuie să ne desfășurăm activitatea și să relaționăm cu cetățenii, această din urmă lucrare asigurându-i cel mai probabil obținerea unui titlu de doctor asupra căruia nu ar mai exista verdicte de plagiat.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Condițiile din Poliție, mai degradante decât închisorile comuniste

Distribuie

5 răspunsuri

  1. Acea clădire pare una din Ucraina, lovită de bombele rusești. Îi compătimesc pe colegii din Constanta. De la Bucuresti nu se vede, lupta pt ciolan a umbrit problemele polițiștilor.

  2. Imobilul respectiv nu apartine MAI-ului si astfel s-ar putea crede ca Bode nu poate pompa bani in ceva ce nu e pe tarlaua lui. Insa,beleaua e tot pe capul peneleului intrucat cladirea apartine de structurile locale de putere – primarie sau consiliul judetean ….care ,ce sa vezi, ACUM tot ale peneleului sunt. Dezinteresul este manifestat la adresa contribuabilului in primul rand,el este primul afectat si apoi desigur ca urmeaza si politistul ca prestator al serviciului politienesc.Dar nici aia de la ciuma rosie nu au facut nimic ,asa ca…toti sunt o apa si-un pamant…

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută