Concediu paternal pentru polițiști

Guvernul a adoptat în ședința din data de 04.10.2018, proiectul de lege pentru completarea Legii concediului paternal nr. 210/1999 şi pentru abrogarea art 10 alin. (7) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, lege care va intra în vigoare începând cu data de 01.01.2019.

Practic, prin  abrogarea art 10 alin. (7) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017 incepând cu 1 ianuarie 2019, exista  în acest sens posibilitatea revenirii la tratamentul discriminatoriu , în ceea ce privește concediul paternal pentru polițiști.

Polițiștii care beneficiază de concediu paternal plătit de 5 zile lucrătoare  pot cumula acest drept cu dreptul la învoire plătită, permisie sau zile de concediu, după caz, pentru nașterea unui copil.

De asemenea, în proiectul de lege e stipulat faptul că drepturile salariale cuvenite pe perioada concediului paternal vor include toate sporurile cuvenite, în conformitate cu dispozițiile legale privind salarizarea personalului din respectivele categorii.

Atașăm proiectul de lege adoptat de Guvern.

CITEȘTE PROIECTUL AICI

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Concediu paternal pentru polițiști

Distribuie

Un răspuns

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută