Compartiment Covid-19 la Spitalul MAI

Ministerul Afacerilor Interne a pus în transparență decizională Proiectul de Ordonanță de Urgență privind instituirea unor măsuri urgente pentru asigurarea necesarului de medicii pe durata riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID -19, ținând cont de contextul actual generat de pandemia de COVID-19, când sunt întâmpinate dificultăți în gestionarea cazurilor medicale confirmate cu noul coronavirus pe teritoriul României, iar testele efectuate la nivel național, investigațiile statistice și epidemiologice, reflectă un număr mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus, care manifestă o evoluție ascendentă.

Proiectul de ordonanță de urgență are în vedere:

  • înființarea unui nou compartiment, Compartimentului Suport COVID – 19, în cadrul Spitalului de Urgență „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” București aflat în structura Ministerului Afacerilor Interne, care va avea încadrați medici rezidenți anul IV-V și medici specialiști în gestionarea cazurilor COVID- 19.
  • va fi valorificat personalul medical în specialitățile: anestezie terapie intensivă (ATI), urgență, epidemiologie, radiologie, boli infecțioase, pneumologie, care a promovat examenul de specialitate în anul 2020, dar care nu are post asigurat, prin încadrarea lui, pe perioada situației de risc epidemiologic la Compartimentului Suport COVID – 19, creat la Spitalului de Urgență „Profesor Dr. Dimitrie Gerota” București.
  • medicii încadrați vor putea fi detașati prin ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, la unități sanitare aflate în nevoie, și vor contribui astfel la asigurarea suportului medical pacienților confirmați pozitiv.
  • la încetarea perioadei pentru care au fost angajați, medicii pot fi încadrați pe perioadă nedeterminată, în unități sanitare din sistemul public, astfel încât să-și poată exercita profesia de medic în țară.
  • se evită pierderea medicilor prin migrarea lor în afara țării.

 

Vezi AICI proiectul de ordonanță de urgență

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Compartiment Covid-19 la Spitalul MAI

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută