Colaborare între Sindicatul EUROPOL și S.C.A. Cuculis și Asociații pentru drepturile polițiștilor

Vă informăm despre recenta colaborare începută cu S.C.A. „Cuculis și Asociații”, ce vizează reprezentarea membrilor Sindicatului EUROPOL pentru revendicarea dreptului de a beneficia de plata unei fracțiuni din rata în cazul polițiștilor care și-au achiziționat o locuință înainte de 6 decembrie 2018, data publicării în M. Of. a Legii 288/2018 prin care a fost modificată Legea 360/2002 privind Statutul polițistului.

Acțiunile ce vor fi înregistrate pe rolul instanțelor de judecată, se referă la situațiile de discriminare între polițiștii care aveau dreptul la compensația de chirie și implicit la transformarea acesteia în plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului, dar care până la apariția noii instituții juridice și-au achiziționat deja un imobil, și polițiștii care și-au achiziționat un imobil prin accesarea unui credit ulterior intrării în vigoare a prevederilor Legii 288/2018 care a introdus art. 31 alin. 1^2 în Legea 360/2002, și care beneficiază de plata ratei sau a unei fracțiuni din rata creditului.

Până în momentul de față, organizația noastră a testat cu succes această acțiune și s-au obținut mai multe soluții favorabile definitive, motiv pentru care apreciem că avem toate argumentele juridice necesare pentru promovarea acestei acțiuni la scară largă, cu atât mai mult cu cât vom beneficia de expertiza și experiența avocaților din cadrul Societății Civile de Avocați „Cuculis și Asociații”. Astfel, polițiștii care și-au achiziționat un imobil anterior datei de 06.12.2018 vor beneficia de plata ratei sau a unei fracțiuni din rată.

Mai mult decât atât, în perioada imediat următoare, împreună cu Constantin Zegrean, fost președinte al C.C.R. și Asociat al S.C.A. „Cuculis și Asociații” vom analiza oportunitatea promovării unei excepții de neconstituționalitate a prevederilor art. 31 alin. 1^2 din Legea 360/2002, acțiune de natură a corecta, pentru toți polițiștii, situația de discriminare în care se află.

Costurile pentru promovarea în instanță a acestor acțiuni pentru polițiști, membri ai organizației noastre, vor fi acoperite de Sindicatul EUROPOL. Pentru a veni însă și în sprijinul celorlalte categorii de angajați ai MAI, care se află în aceeași situație (jandarmi, pompieri, piloți etc.) organizația noastră a negociat cu S.C.A. „Cuculis și Asociații” un onorariu minimal onorariu/dosar. Acest lucru va permite oricărui coleg să acceseze serviciile de reprezentare la un tarif mult diminuat față de onorariile de pe piață, astfel încât cei interesați sa poată fi parte a acestui proces, care presupune dreptul de a primi pentru viitor, compensație pentru plata unei fracțiuni din rată.

Pentru colegii interesați, va punem la dispoziție formularul de înscriere pentru acțiuni ACCESEAZĂ AICI!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Colaborare între Sindicatul EUROPOL și S.C.A. Cuculis și Asociații pentru drepturile polițiștilor

Distribuie

4 răspunsuri

  1. Bună ziua,cum mă pot inscrie in sindicat.?..Pe sectorul 5 este vreun reprezentant,sau cu cine putem păstra “legătura” in acest scop,multumesc !

  2. Buna ziua, sunt polițist de penitenciare,as dori o informație și anume dacă am luat apartamentul de la părinți ma încadrez pentru decontarea plății ratei la credit?

  3. Buna ziua, se va lua in considerare si daca un credit ipotecar a fost facut in 2021,inainte ca persoana respectiva sa devina politist din sursa externa, multumesc! O zi frumoasa!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută