Codul rutier se modifică. Live-urile pe Facebook interzise

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de azi, 12.08.2019, a fost discutată și Ordonanța de urgență a Guvernului privind modificare OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Cu toate că este vorba de puține schimbări, acestea sunt semnificative pentru conducătorii de autovehicule, tractoare și tramvaie.

Cea mai discutată prevedere rămâne însă cea referitoare la utilizarea telefonului mobil în timpul condusului. Fie că este vorba despre live-uri pe Facebook, despre selfie-uri la volan sau despre utilizarea aplicației Whatsapp, toate aceste activități vor fi sancționate contravențional, cu amendă sau avertisment, în funcție de contextul în care a fost săvârșită.

De asemenea, au fost înăsprite condițiile în care poți să primești permisul înapoi dacă dreptul de conducere pe drumurile publice ți-a fost suspendat pentru consumul sub influența băuturilor alcoolice și pentru nerespectarea regulilor de trecere, depășire sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale. În acest caz, vei fi obligat să susții o testarea de verificare a cunoașterii regulilor de circulație rutieră.

Mai mult, pentru aceia care nu se vor prezenta la aceasta verificare în perioada de valabilitate a suspendării  dreptului de a conduce pe drumurile publice, aceasta se va prelungi automat cu încă 30 de zile, până la momentul în care testul va fi promovat.

Toate aceste modificări vor intra în vigoare în termen de 60 de zile după ce Ordonanța de urgență va fi publicată în Monitorul Oficial al României. Mai jos aveți textul integral al Ordonanței de urgență care a fost votata în ședința de Guvern.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Codul rutier se modifică. Live-urile pe Facebook interzise

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută