Este evident că în ultimii 10 ani s-a legiferat excesiv însă calitatea legii a scăzut foarte mult generând confuzie, insecuritate dar mai ales haos instituțional. Trebuie doar să ne uităm spre domeniul salarizării de exemplu, unde pentru a înțelege o noțiune trebuie să mai deschizi în 4-5 acte normative.

La fel se întâmplă și cu Legea 153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice, care deși a fost adoptată și publicată în M.of. de mai puțin de 3 luni, produce confuzie chiar în rândul celor care ar trebui să o aplice. Nici nu mai vorbim despre bugetarii simplii care nu au noțiuni de specialitate pentru a înțelege o normă juridică sau un mecanism financiar.

Și cu toate că „Norma juridică trebuie să fie clară, inteligibilă […]. Aceasta întrucât, pentru a respecta legea, ea trebuie cunoscută şi înţeleasă, iar pentru a fi înţeleasă, trebuie să fie suficient de precisă şi previzibilă, aşadar să ofere securitate juridică destinatarilor săi” (Ion PREDESCU, Marieta SAFTA – Principiul Securității Juridice, Fundament al Statutului de Drept – Repere Jurisprudențiale) iată că tocmai inițiatorul legii simte nevoia să dea explicații pe legea proaspăt intrată în vigoare.

CITESTE AICI Clarificari_L_153_2017

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Clarificări transmise de Ministerul Muncii pe Legea salarizării

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.