Cine poate aplica sancțiuni pentru nerespectarea stării de urgență

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 264 din 31.03.2020, a fost publicat Ordinul MAI privind desemnarea personalului competent să constate contravenții și să aplice sancțiuni contravenționale

pe perioada stării de urgență pentru nerespectarea prevederilor art. 9, alin. 2 din Ordonanța de urgență  a Guvernului nr. 1 /1999 privind regimul stării de asediu  și regimul stării de urgență.

Conform actului normativ, pe durata stării de urgență, instituite prin Decretul nr. 195/2020, se desemnează ofițerii și agenții de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ofițerii și subofițerii din  cadrul Jandarmeriei Române și Inspectoratului pentru Situații de Urgență și polițiștii locali să constate și să aplice sancțiunile contravenționale prevăzute la art. 28 din OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu  și regimul stării de urgență.

În această activitate. agenții constatatori pot fi sprijiniți și de personalul autorităților/instituțiilor publice care își desfășoară activitatea în domeniile menționate la art. 9. alin 2 din OUG nr. 1/1999 (conducătorii autorităților publice și administratorii operatorilor economici care asigură servicii de utilitate publică în domeniile energetic, sănătate, agricultură și alimentație, alimentare cu apă, comunicații și transporturi ).

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Cine poate aplica sancțiuni pentru nerespectarea stării de urgență

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.