Chiria polițiștilor transformată în rată, la final

Astăzi, comisiile permanente din Senat, Comisia pentru administraţie publică și Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au depus raport suplimentar favorabil cu amendamente la proiectul de lege prin care polițiștii și militarii își pot transforma compensația de chirie în rată la bancă, urmând a fi dezbătut în plenul Senatului.

Organizația noastră a trimis o serie de sesizări la acest proiect de lege prin care precizam inechitățile  create prin adoptarea amendamentelor depuse în comisiile din Senat de anumiți parlamentari.(CITESTE COMUNICATUL AICI).

Vom susține în continuare ca dreptul la compensația de chirie să se acorde în mod just și echitabil,  considerând că o informare corectă a polițiștilor, nu este un moft , ci o obligație. Deși în spațiul public anumiți colegi sindicali au inventat gaura la covrig și becul cu filament, trebuie să întelegem că această cauză e una comună tuturor, ci nu doar un pretext de a mai “bifa” un text.

Nu ezitați să ne scrieți în continuare dacă aveți nelămuriri cu privire la modul de acordare a compensației de chirie, fie pe adresa de email, fie direct pe pagina de facebook Sindicat Europol.

Viitorul ne aparține !

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Chiria polițiștilor transformată în rată, la final

Distribuie

10 răspunsuri

 1. Buna seara, am lasat un coment la articolul posta, eu am un ipotecar din 2008….cum se procedeaza, beneficiez de ceva????? Daca nu…NU este echitabil, daca nu se aplica la toti, la fel. Este prima mea locuinta in caroera de politist….si nimeni NU M A sustinut pana acuma, nu minister, nu sindicat….sau alte asociatii…..NIMENI!!!!!! MULTUMESC!!!!

 2. Pentru cei care sunt mutati in interesul serviciului si au luat credit ipotecar anterior legii adoptata astazi beneficiaza?

 3. Este o initiativa excelenta doar ca este inechitabil. Stim cu totii ca dupa repartitie mai toti vrem sa ne mutam spre casa, unii se muta in interes de serviciu, altii nu pot..Unchiul Sansa exista in MAI- el te poate duce in orice functie vrei din pacate.

 4. Trebuie adoptata aceasta lege macar asa dupa ani grei de munca se vor alege si ei cu o locuinta proprie..Dar tare ami e frica ca ramune la stadiul de proiect nefinalizat

 5. Va rog faceti demersuri si pentru acordarea acestor drepturi politistilor mutati la cerere ( nu in interesul serviciului). Multumesc!

  1. Buna ziua

   Demersuri pentru eliminarea sintagmei ”mutat la cerere” am facut de mult, insa MAI refuza categoric modificarea Statutului cu privire la acest aspect din considerente financiare.

 6. Eu am beneficiat de bani de chirie între timp am cumpărat un apartament cu prima casa,eu beneficiez de ajutor in continuare daca se aplica aceasta lege ?

 7. Întrebare pentru reprezentanții Europol: din proiect reiese că doar cei care beneficiază de chirie au dreptul la transformarea acesteia în rata la banca. Ce se întâmplă cu cei mutați în interesul serviciului, dar care și-au achiziționat locuință prin credit Prima casa?!
  Ce a făcut concret Sindicatul Europol pentru că și aceștia să fie inclusiv în proiectul de lege?!
  Vreau un răspuns punctual, fără bla-bla-uri.
  Rămâne de văzut dacă va răspunde un sindicalist (daca într-adevăr monitorizează pagina sau e doar cancan).

  1. Buna ziua
   Vor beneficia de transformarea chiriei in rata la banca doar cei care la momentul legiferarii actului normativ nu detin o locuinta proprietate personala.Concret, asa cum spuneti dvs, am tras semnale de alarama cu privire la aceasta discriminare si am trimis amendamente la comisiile din Senat, insa deciziile doar acolo se iau.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută