Ce trebuie să știi despre decontarea serviciilor turistice și care sunt beneficiile

Mai sunt cinci luni până la sfârșitul anului iar polițiștii beneficiază în continuare de decontarea serviciilor turistice în cuantum de 1450 lei pentru orice structură turistică de pe teritoriul României. Decontarea serviciilor turistice se poate efectua de mai multe ori, până la limita valorică de 1450 lei, condiția minimă este ca polițistul să fie cazat pentru cel puțin o zi în perioada în care solicită decontarea.

Serviciile turistice pentru care se decontează cuprind :

 • servicii cazare;
 • alimentație publică;
 • transport;
 • tratament balnear și agrement;

Serviciile turistice se decontează indiferent dacă acestea au fost efectuate sau nu în perioada concediului de odihnă, având astfel doua situații:

 1. servicii turistice decontate pentru perioada concediului– suma de 1450 lei nu se impozitează;
 2. servicii turistice decontate în afara  perioadei concediului– suma de 1450  lei se impozitează cu 10%;

*concediu = concediu de odihnă pe anul în curs, concediu de odihnă suplimentar(antenă), concediu de odihnă neefectuat din anul precedent.

Factura fiscală trebuie să conțină  următoarele elemente:

 •  denumirea serviciilor turistice (ex. servicii cazare și masă etc.);
 •  denumirea unității turistice ( numele pensiunii/hotelului, ex. Hotel Olimp, Pensiunea Eden ); *
 •  perioada cazării (ex. 03.09-06.09.2020);
 •  numele titularului;

* A nu se confunda cu numele firmei care administrează unitatea de cazare.

Actele care se depun la structurile financiare sunt:

 • factura fiscală;
 • bon fiscal/chitanță pentru a face dovada plății sau extras de cont pentru plata prin aplicația Booking;
 • raport tipizat;

Plata serviciilor turistice se poate face NUMAI de către polițist sau de către soțul/soția acestuia.

Încă de la începutul anului 2020, organizația noastră a încheiat un parteneriat cu agenția de turism Paralela45 pentru a veni în sprijinul membrilor de sindicat. Astfel că aceștia pot beneficia de servicii turistice puse la dispoziție de agenție, iar conform protocolului de colaborare, Agenția Paralela45 plătește în avans sejurul pentru membrii Sindicatului Europol în cuantum de 1450 lei, iar polițistul se obligă printr-o declarație pe proprie răspundere să facă plata către agenția de turism în maxim 60 de zile de la întoarcerea din sejur (respectiv decontarea sumei de către Serviciul Financiar)

Ținând cont de faptul că e perioada pandemiei și nu toți colegii noștri au întotdeauna cei  1450 lei pentru plata concediului/sejurului turistic, sperăm ca tot mai mulți dintre aceștia să poată beneficia de acest sprijin. Pentru mai multe detalii despre modul în care puteți accesa această oferta, luați legătura direct cu agenția de turism la nr. de telefon 0261715319/email office@paralela45sm.ro sau la nr. de telefon 0362809963 / email office@paralela45bm.ro. Dovada calității de membru se face în baza cardului de membru sau cu adeverință de membru emisă de Sindicatul Europol, care se solicită prin email la sindicateuropol@gmail.com.

 

Viitorul ne aparține

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ce trebuie să știi despre decontarea serviciilor turistice și care sunt beneficiile

Distribuie

Un răspuns

 1. Buna seara. Sa inteleg ca eu daca am achitat prin aplicatia Booking de pe cardul altei persoane, desi factura de la hotel si chitanta generata de Booking sunt pe numele meu, nu am dreptul la restituirea sumei cheltuite? Am intampinat dificultăți la Serviciul Financiar legat de acest aspect. Nu mi s-a explicat de ce nu sunt bune documentele pe care le-am prezentat, doar ca trebuie sa aduc extras de cont din care sa reiasă ca eu am platit. Bineinteles ca s-a ajuns la conflict, fiecare din noi crezand ca are dreptate. Intrebarea principala este de ce nu sunt valabile documentele mele, atat timp cât asta se cere, respectiv factura si bon fiscal/chitanta? Multumesc

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută