Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de „sporul” de studii superioare

Având în vedere că până maxim la data de 05.07.2020,  Ministerul Afacerilor Interne va emite normele metodologice de  punere în aplicare a  prevederilor art. III din  OUG nr. 75/2020, agenții de poliție, absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior, cu diplomă de licență, care nu beneficiază de sporul de 25%  de studii superioare, trebuie  să  trimită către Serviciul de Resurse Umane  copii după actele de studii.

Copiile vor fi simple (xerox) și se va consemna pe ele de către titular ”conform cu originalul” și se vor semna. Actele de studii  care vor fi depuse sunt:

 • diploma de licență;
 • suplimentul de diplomă (foaia matricolă).

Ținând cont că unele unități de poliție încă mai cer copii legalizate după actele de studii pentru completarea dosarului personal, facem mențiunea că în conformitate cu art. 2, alin. 3 din OUG nr. 41/2016

fiecare instituție publică și organ de specialitate al administrației publice centrale este obligat să elimine cerința de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformității cu originalul de către funcționarul competent.”

Absolvenții din anul 2019,  cărora nu li s-a emis încă diploma de licență sau celor de anul acesta, vor prezenta adeverința eliberată de instituția de învățâmânt superior în conformitate cu art. 39, alin. 1 din Regulamentul-cadru din 27.04.2020 privind regimul actelor de studii și al documentelor universitare în sistemul de învățământ superior ” după promovarea examenului de finalizare a studiilor, absolvenților li se eliberează o adeverință  privind finalizarea studiilor al cărei termen de valabilitate  este de maximum 12 luni  de la promovare”.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de „sporul” de studii superioare

Distribuie

23 de răspunsuri

  1. Doar daca mai exista in sistem un alt politist care la 2009, pentru aceleasi studii superioare, desfășurandu-si activitatea în aceeasi specialitate, a beneficiat.

 1. Stați calmi. Nu toți agenții vor beneficia de acest spor, iar acest lucru este normal.
  Ca exemplu, cei de la pază sau șoferii șefilor ar trebui să primească acest spor de studii superioare? Nu cred! Și mai sunt și alții…

 2. Aveti idee de ce nu se spune nimic si de sporul neuropsihic care trebuie marit si care se regaseste in oug 75??????
  Toat lumea vorbeste doar de marirea celor trei sporuri in timp ce in realitate sunt patru.

 3. puteti sa mi spuneti si mie cum se procedeaza in cazul pensionarilor din anul 2019? Exemplul meu, am beneficiat de sporul de 25% ptr. studii superioare pana in dec, 2009, apoi mi a fost taiat, eu trebuie sa trimit copii dupa actele de studii superioare? Multumesc.

 4. Am absolvit acum 20 de ani în urma la privat cu diploma de licenta -drept-la academia de politie.foaia matricola nu am primito de nicăieri.In prezent facultatea nu mai exista.cum procedez dacă am diploma dar nu și foaia

 5. Eu am diploma de subingineri, promotia 1989 1993,am primit spor iar acum am fost anunțată ca nu ma încadrez, nu reiese, nu e condor. a cu legea.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută