Ce sume restante au primit azi polițiștii

Așa cum vă anunțam în urmă cu câteva zile, polițiștii au primit astăzi la salariu plata pentru perioada 31.01.2020-31.07.2020 a sumelor compensatorii tranzitorii reprezentate de sporul de fidelitate, pericol deosebit și studii superioare, în măsura în care nu au beneficiat de ele până acum. Cum am precizat de altfel, aceste sume se regăsesc distinct pe fluturașul de salariu la rubrica ”Alte sume brute diferențe/curente)”.

 

 

Au fost polițiști care nu au primit nimic, care au primit 8 lei, așa cum se poate vedea în fluturașul atașat, iar suma maximă primită pe care am reușit să o identificăm la acest moment e de 2887 lei. Acestea sunt doar câteva exemple, fiecare polițist primind sume diferite în funcție de vechimea în serviciu, dacă beneficiază sau nu de studii superioare și de asemenea, dacă beneficiază de valoarea maximă a sporului de pericol deosebit în funcție de postul pe care îl ocupă. Sumele primite de polițiștii de frontiera operativi sunt mai mari fata de cei din cadrul Politiei Române, având în vedere ca până acum aceștia au primit sporul de pericol deosebit în cuantum de 15%, acesta crescând acum la 30%.

Polițistul care a primit 8 lei beneficiază deja de sporul de pericol deosebit de 30%, nu beneficiază de sporul de fidelitate deoarece are o vechime în serviciu sub 5 ani, iar pentru sporul de studii superioare a primit suma de 8 lei ca urmare a faptului că acea creștere artificială a sumelor compensatorii ale salariului de funcție ca efect al HG nr. 1/2017, a absorbit orice altă sumă  compensatorie primită ulterior.

Polițistul de frontieră care a primit 2887 lei beneficia de de sporul de pericol deosebit de 15%, iar acum a primit 30%, beneficiază de sporul de fidelitate  în cuantum de 15% deoarece are o vechime în serviciu de peste  15 ani și de asemenea, beneficiază de sporul de studii superioare de 25%.

 

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Ce sume restante au primit azi polițiștii

Distribuie

Un răspuns

  1. Oare poate sa ne lamureasca cineva legat de 2 probleme:
    1.Ce inseamna ca s-a absorbit orice suma compensatorie primita ulterior si unde este prevazut acest lucru ( avand in vedere ca este un spor de 25% , diferenta pe 8 luni si sa primesti 8 lei ) ?
    2.Cei pusi la dispozitie primesc ceva spor de studii superioare , de fidelitate ?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută