Categoriile de personal din MAI care te pot amenda

Având în vedere că în mare parte prevederile Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor au fost abrogate, fiind înlocuite pe cale de consecință de cele ale OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost realizată inclusiv modificarea Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 106/2018 pentru desemnarea personalului Ministerului Afacerilor interne competent să constate contravenții și să aplice sancțiuni contravenționale prevăzute în acte normative.

Cu această ocazie, am constatat că față de forma veche a anexei la ordinul menționat anterior, agenții și ofițerii de poliție din cadrul Poliției Române vor putea constata și aplica sancțiuni contravenționale inclusiv în situația încălcării prevederilor Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic, aspect ce nu era menționat până de curând în OMAI nr. 106/2018, scopul actului normativ fiind acela de a reglementa categoriile de personal din cadrul ministerului ce pot aplica sancțiuni contravenționale în diversele domenii date în competență.

Acest act de reglementare vine inclusiv în sprijinul șefilor nemijlociți ai agenților de poliție pentru care vor putea întocmi note de analiză în vederea acordării sporului de studii superioare prin corelarea disciplinelor studiate în perioada facultății cu cel puțin una dintre atribuțiile prevăzute în fișa postului, raportându-se la domeniile date în competența polițiștilor ce se regăsesc inclusiv în anexa ordinului de ministru.

După modificarea anexei la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 106/2018 pentru desemnarea personalului Ministerului Afacerilor interne competent să constate contravenții și să aplice sancțiuni contravenționale prevăzute în acte normative, aceasta va avea următoarea formă:

CONSULTĂ AICI OMAI NR. 106/2018!

Sindicatul EUROPOL: Categoriile de personal din MAI care te pot amenda