Cât stai în aeroport ca să ajungi în carantină

Deși de la o zi la alta se emit ordonanțe militare, se impun restricții pentru activitatea cu publicul și se solicită a se evita pe cât se poate aglomerăririle, acest lucru nu se întâmplă și în punctele de trecere a frontierei acolo unde colegii  noștri trăiesc cu frica în fiecare zi că se pot infecta cu COVID-19, atât ei cât și familiile lor, prin prisma activităților pe care aceștia le desfășoară.

Dacă zilele trecute prezentam situația dezastruoasă de pe fluxul de intrare în țară de la Aeroportul ”Henri Coandă”, ei bine, de data aceasta, colegii din cadrul Aeroportului ”Avram Iancu” din  Cluj au fost nevoiți să-și desfășoare activitatea într-o sală nu mai mare de 20 m, împreună cu pasagerii veniți  din zona roșie, din Italia, care urmau să intre în carantină.

Pe cursa Memmingen-Cluj din direcția Germania, au sosit în România nu mai puțin de 72 de cetățeni români care au declarat că vin din Italia, au completat chestionarele și au așteptat mai bine de 3 ore ca Direcția de Sănătate Publică să efectueze formalitățile de carantinare a acestora. În tot acest timp, pasagerii au fost ținuți  într-o sală de doar 20 m lungime, în același loc cu polițiștii de frontieră care executau controlul de frontieră și supravegheau.

Înțelegem că Direcția de Sănătate Publică e depășită din punct de vedere funcțional, însă cu asemenea măsuri, riscăm ca polițiștii de frontieră să se infecteze chiar în timpul serviciului cu virusul COVID-19 și să să ajungem din urmă Italia la numărul de persoane infectate. Mai mult de atât, prefectul județului Cluj, afirmă în mod eronat că pasagerii sosiți, nu ar fi declarat că vin din Italia, fapt contrazis de colegii noștri.

Dacă în perioada imediat următoare, nu se vor lua măsuri ferme ca în punctele de trecerea frontierei situația românilor sosiți să fie gestionată cu promptitudine și eficiență, nu ne rămâne decât să așteptăm să ne vină rândul. Coronavirus nu iartă pe niciunul.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

 

 

 

Sindicatul EUROPOL: Cât stai în aeroport ca să ajungi în carantină

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută