Cât M.A.I. răbdăm?! Polițiștii încep protestele

Aceasta este întrebarea care ar trebui să fie pe buzele fiecărui polițist în această perioadă. Negocierile politice pentru formarea majorității guvernamentale au avut drept unic scop împărțirea “ciolanului” pentru clientela politică flămândă.

Vedem că respectarea Legii este facultativă în “Statul de drepți” al președintelui Iohannis și asta pentru că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, votată de toate partidele care acum formează majoritatea (PNL, PSD, UDMR), se intenționează a fi suspendată și în anul 2022. Cu alte cuvinte, sute de mii de bugetari vor rămâne în continuare cu inechitățile și discriminările salariale pe care din 2010, tot guvernanții le-au generat.

Despre pensiile militare nu se scoate un cuvânt, în condițiile în care rezerviștilor nu le-a mai fost indexată pensia nici măcar cu inflația galopantă din ultimii 2 ani. Personajele politice marcante, în mod populist, plasează pensiile militare în afara sistemului public de pensii cu scopul evident de a nu aplica majorarea procentuală promisă pensionarilor civili.

Revendicările noastre vizează exclusiv aplicarea legilor în vigoare și în acest sens protestăm pentru:

 • aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice începând cu 01 ianuarie 2022;
 • indexarea pensiilor militare cu indicele inflației;

Ne-a ajuns cuțitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a Guvernului. Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele “COVIDULUI”. NU mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fișa postului. NU mai suntem dispuși să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare, Legea salarizării deja se aplică în integralitate.

În 2017, PSD-ul, aflat la guvernare, ne-a spus că noi nu contăm. Ne-a spus că prioritate în acordarea drepturilor salariale o au medicii și cadrele didactice. Am înțeles și am așteptat spășiți să ne vină rândul la “normalitate” și decență salarială. Însă cu toții am fost înșelați de noul Guvern PNL, care la finalul lunii decembrie 2020 a hotărât să facă economie tot pe spatele nostru, al polițiștilor și rezerviștilor MAI.

Polițiștii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007 polițiștii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creșterea salariului minim pe economie, pentru că altfel, aveam și acum salariu de 1100 lei, cum era în 2013.

Facem un apel către toți polițiștii, sindicalizați sau nesindicalizați, să participe activ la programul de proteste pe care l-am pregătit, ca un ultim semnal de alarmă înaintea blocării activității. Vă reamintim că medicii și-au obținut drepturile salariale și majorări doar prin oprirea activității, cadrele didactice au avut zeci de mii de oameni în stradă, grefierii și-au apărat pensiile de serviciu prin refuzul de a mai intra în ședințele de judecată, inclusiv magistrații, care au același regim al interdicțiilor, au întrat în “grevă” pentru a protesta față de atacurile concertate asupra Justiției.

De la cei tineri până la cei cu experiență, de la agenți la ofițeri, de la cei cu funcții de execuție la cei cu funcții de conducere, cu TOȚII trebuie să arătăm că suntem indispensabili într-o societate. De aceea vă cerem să distribuiți masiv programul protestelor și să participați activ la aplicarea măsurilor de protest, după cum urmează:

1. Începând cu 1 decembrie 2021, să manifestați indulgență maximă față de cetățenii care săvârșesc contravenții și să sancționați în primul rând cu AVERTISMENT scris/verbal;
2. În perioada 1-31 decembrie să completați notificările către unități în care să vă exprimați dezacordul de a mai efectua ore suplimentare și de a mai îndeplini sarcini anti-covid pe care nu le aveți în fișa postului, începând cu 1 ianuarie 2022;
3. Să fiți prezenți la protestele care vor avea loc:

      > în 13-15 dec 2021 în fața Prefecturilor (urmează să nominalizăm punctual județele și datele, în funcție de disponibilitatea colegilor de a participa la protest);

      > în data de 16 dec 2021 între 10:00 – 14:00 în fața MAI;

      > în data de 17 dec 2021 între 10:00-12:00 în fața sediului PSD, între 12:00-14:00 în fața sediului PNL iar între 14:30-16:00 în fața sediului UDMR.

Va fi pentru prima dată când polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor politice care asigură guvernarea țării și asta pentru a le aduce aminte că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pe care au votat-o toate partidele, trebuie să fie aplicată fără nicio excepție, de la 1 ianuarie 2022.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Cât M.A.I. răbdăm?! Polițiștii încep protestele

Distribuie

20 de răspunsuri

 1. Trebuie ai trezim sâunt destui pensionari militari sub 2.000 de lei care sâunt cei care au fost la foarye multe actiuni prin care ne puneam VIAȚA ÎN PERICOL , DA PTR PROTECȚIA CETĂȚENILOR , RESPECTAREA CONSTITUȚIEI ȘI A LEGILOR . DRAGI COLEGI DIN TOATE ARMELE , ȘI VOI O SĂ FIȚI CA NOI . LĂSAȚI O ZI CLASA POLITICĂ FĂRĂ PROTECȚIE ,TRANSPORT SÂUNTEȚI SINGURI CARE NE PUTEȚI ȘI VĂ PUTEȚI AJUTA PE VOI , IAR LOR NU SĂ LE CONVINĂ ȘI SAR PUTE TREZI .MILITARI UNȚIVĂ , AM ONOREA SĂ VĂ SALUT CU RESPECT MARCEL CIOBANESCU .

 2. Nu am vazut niciodata sindicatele politisitilor sa iasa in strada ofocial cand este vorba despre drepturile ROMANILOR la general vorbind, In celebrul 10 august trupele MAI , au lovit fara mile oameni ce ndemonstrau PASNIC in Victoriei si au lasat sa faca ce doresc infractori care pprovocau, si asta este doar un exemplu al comportamentuli MAI la general vorbind,daca aduc aminte si despre “celebrul lider de sindicat” care bate oameni, este prea mult? Sa povestim si despre MAREA MASA DE POLITISTI corupti? infracori deja? la fel..prea mult? sau despre intalnirile “la ceas de seara ” ale sefilor politiei cu capii interlopi? retorice,, Una peste alta , un om normal azi in Romania vede cu ochi liber ca politistii sunt interesati DOAR de interesul lor propriu, ,,doar de a putea face matrapazlacuri ,, de a fiparte la furturi si infractinui, si nimic ceva in legatura cu POPORL ROMAN< Drept pentru care , Romani ce gandessc cat de cat, nu doar ca nu o sa miscam pentru niste sclavi ai PSD'ului,, dar daca va fi nevoie o sa iesim in strada CONTRA voastra

  1. Foarte frumos adika hoți strigă hoți noi poporul român suntem mai mulți de cat jandarmi polițiști etc . Nu va puneți cu noi că ne e foame mai ales că ne mai bazie și ăștia cu vaccinul lor suntem înfometați și furioși aveți grijă

 3. Sunt de acord! Toate categoriile bugetare si au acordat majorari salariale, conform Legii 153/2017, in integralitate, numai in MAPN si MAI, ni s a impus sa aplicam legea etapizat. Am respectat legea, si ni s au luat drepturile salariale. La fel ca în 2009-2010.

 4. Cinste si onoare! Fiecare militar in parte are o familie!! A venit poate acel moment memorabil , la care toti militari ar sa rosteasca cu voce tare juramantul militar sa nu se mai lase folositi, umiliti, injurati , haina militara a fost murdarita de politruci, Gânditi-va cate jigniri primiti de la omul de rând , aplicând ordine ce nu scop sa apere cetatenii, care nu sunt infractori, nici pe departe! Sunt oameni ! Câta obida si obraz mânjit sa suporte un militar, care ajunge acasa la familie ,scuipat, injurat , poate nebaut apa ,cu ciorapii uzi in picioare?? Dumnezeu sa va apere si sa aibe grija de voi!

 5. Da medicii sunt călăii executanții ai sistemului bolnav care mi-au ucis mama dintr-un simplu AVC și revenirea acestuia a trebuit ca listele bolnave cerute in schimbul banilor pe care medicii îi primesc de 4.000 € din fonduri europene sa mi-o scoată din spital cu sindromul numit COVID pt menținerea bugetului lor Rușine guvernului care ne omoară părinții și ne a indus frica de a mai solicita internare in sistemul lor de frica sa nu ne ucidă cu zile …. De la închisoare mai ieși dar dacă intri într-un spital bolnav ieși între patru scânduri Rușine tuturor călăilor Numiții medicii și care pt un punem de banii omoară oamenii Rușine sa le fie ….

 6. Politistii trebuia sa fie de partea poporului de la inceput, fara amenzi,fara presiuni la proteste,ci impreuna cu protestatarii pentru drepturi si libertati.

 7. Ok , va inteleg doleantele , dar dupa ce veti primi maririle salariale veti incepe din nou sa bateti oamenii pe strada pt ca nu poarta masca , veti da din nou amenzi de 25000 de lei , veti aplica din nou legile anticonstitutionale ???

 8. Eu personal va inteleg si vreau sa va felicit pentru curajul de a iesi si demonstra dar sa inteleg ca dupa ce se rezolva problemele dvs. veti continua sa aplicati amenzi populatiei chiar daca stiti ca acele hotarari precum ultima cu certificatul verde este ilegala, neconstitutionala etc?

  1. Neconstituțional este și să pui în pericol sănătatea celorlalți români, de bună credință, doar pt. că ești încăpățânat și împotriva realității pandemice globale.
   Suntem ”idioții” Europei din cauza unora ca tine.
   Pe vremea lui Ceaușescu nu te mai întreba nimeni dacă vrei să te vaccinezi, te încolona în șir indian și se executa, deoarece sănătatea publică era mai presus de părerea unui individ.
   Sau după accidentul nuclear de la Cernobîl, când am fost tratați cu pastile de iod, preventiv…

 9. Felicitari domnilor! Exact aceasta-i realitea! Pensiile militare au fost lasate deoparte ( vezi doamne ca sunt pensii speciale) si nu le-a mai indexat de vreo doi ani. In ceea ce priveste salariile situatia este identica.Importanti sunt magistratii carora pensiile enorme li se actualizeaza cu salariile in plata…Restul…doar firmituri.

 10. Marele diplomat Nicolae Titulescu spunea, citez: ,, Aflati de la mine ca romanii accepta toate suferintele, dar tot eu va spun ca ei nu vor accepta niciodata nedreptatea”, am incheiat citatul.
  Ma inclin cu respect in fata Sindicatului Europol . Sunt pensionar din 2016 si va rog sa-mi comunicati daca pot participa in mod disciplinat, organizat, la protestul din fata Prefecturii Deva, Hunedoara. Mentionez ca locuiesc in Municipiul Vulcan si nu solicit cheltuieli de deplasare .

  Viitorul ne apartine

 11. Susțin demersul polițiștilor in activitate. Altfel nu se MAI poate! In același fel trebuie sa procedeze toate cadrele aflate in structurile de forța ale Romaniei. Polițiștii și militarii in rezerva/retragere trebuie sa iasă in strada,nu trebuie sa lăsam politicienii aflați vremelnic la putere sa-și bată joc de militarii și polițiștii țării.

  1. Așa este, dl. col.(r).
   Rezerviștii au ajuns bătaia de joc a politicienilor de la toate partidele.
   Când este vorba de luat se uită prima dată la noi (vezi, în timp, scutirea de impozit pt. OMM, apoi plățile compensatorii/ajutoarele la trecerea în rezervă, modificarea Legii 223/2015 privind pensiile militare, de nu a mai rămas nimic din cea originală și, mai nou, nici măcar indexarea cu rata inflației – 3,6% în 2019 și 2,6% în 2020, nu mai zic de prognozata rată a inflației de cca. 8% în 2021), iar când este vorba de dat menționează că pensionarii MAI, MApN, etc nu sunt integrați sistemului public de pensii, așa, la mișto, deci nu au dreptul la mărirea de 10%.
   Dacă nici acum, când avem ca PM un fost militar de carieră nu se revine asupra drepturilor noastre, nu o să se revină nicicând.

 12. Felicitari domnilor politisti! Noi cetatenii acestei tari speram sa va obtineti drepturile statutare. Speram insa ca o data obtinute, sa nu fiti obligati sa vinati persoanele fara masca sau nevaccinate si sa dati din nou sute de amenzi doar ca asa v-i s-a cerut. Nu uitati ca sunteti in slujba poporului, nu impotriva lui.

 13. Așa este, dl. col.(r).
  Rezerviștii au ajuns bătaia de joc a politicienilor de la toate partidele.
  Când este vorba de luat se uită prima dată la noi (vezi, în timp, scutirea de impozit pt. OMM, apoi plățile compensatorii/ajutoarele la trecerea în rezervă, modificarea Legii 223/2015 privind pensiile militare, de nu a mai rămas nimic din cea originală și, mai nou, nici măcar indexarea cu rata inflației – 3,6% în 2019 și 2,6% în 2020, nu mai zic de prognozata rată a inflației de cca. 8% în 2021), iar când este vorba de dat menționează că pensionarii MAI, MApN, etc nu sunt integrați sistemului public de pensii, așa, la mișto, deci nu au dreptul la mărirea de 10%.
  Dacă nici acum, când avem ca PM un fost militar de carieră nu se revine asupra drepturilor noastre, nu o să se revină nicicând.

 14. COSMIN ANDREICA unul dintre liderii sindicali cu coloana vertebrala nu doar din politie cred ca la nivel national.Totusi ,la care procent de inflatie v-ati referit cu privire la indexarea pensiilor militare? Nu de alta,dar la noi in tara fiecare are inflatia lui,adica cea care ii convine.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută