Carmen Daniela DAN, ministru de interne sau „bocitoare” profesionistă?!

Poliția Română este în ”moarte clinica”, iar cei din conducerea M.A.I. nu știu cum să mai scape basma curată după valul de cazuri care scot la iveala incompetența și haosul pe care îl vedem în stradă, dar mai nou și în cimitire.

Ieri, în cadrul conferinței de presă, am văzut-o pe ”duamna” ministru cum, de una singură, timp de mai bine de o oră, efectiv a „bocit”, în încercarea de a determina 20 de jurnaliști să-i înghită gogoșile. Pentru ca planul să fie eficient, și-a adus alături de ea toți posibilii „țapi ispășitori” pentru haosul din M.A.I.

Din nefericire pentru ea, cei care ascultat-o au putut constata că prin scuzele și pretextele expuse, referitor la atribuțiile ei de ministru, efectiv și-a desființat rolul ei în M.A.I. Ea ne-a spus că este doar un om politic, că nu știe multe despre zona operativă și dacă cineva a greșit, sigur nu a fost ea de vină, ci subalternii ei (secretar de stat, subsecretari de stat, directori generali sau inspectori generali).

În mod firesc ne determină să ne întrebăm ce caută ea, de fapt, la M.A.I.?! O fi nimerit și ea un portofoliu doar pentru că este din Teleorman? Sau o fi fost vorba despre vreo înțelegere pe care nu a mai putut-o onora pentru că „părintele” spiritual care a adus-o din Videle este puțin după gratii?

Singura chestiune concretă pe care „duamna” a afirmat-o a fost că a cumpărat cele mai multe autospeciale și că a adus cel mai mare buget în M.A.I., de parcă asta ar acoperi faptul că polițistul Cristian Amariei a fost victima incompetenței fatale.

În acest sens, îi transmitem „duamnei” care s-a trezit peste noapte într-o funcție mult prea mare pentru capacitatea de înțelegere și pregătire, că în perioada aceasta, în care spune că bugetul M.A.I. abia a avut loc în visterie, și-a dovedit, încă o dată incapacitatea și incompetența de ministru.

Dacă este să vorbim despre drepturi, îi reamintim că nici în prezent polițiștilor nu li s-a acordat norma de hrană actualizată, în sumă 2 lei amărâți pe zi, așa cum se acordă deja la toate celelalte instituții de ordine publică și siguranță națională unde nu au bugetul nostru (MApN, SRI, STS, SIE).

Dacă este să analizăm aceste achiziții de autospeciale, este important de precizat că majoritatea au fost direcționate către alte arme, mai puțin Poliție și Poliție de Frontieră. Nu poți să apari într-o conferință de presă și să spui că ai achiziționat mijloace de protecție, fie ele chiar si insuficiente, dar în realitate acestea să fie distribuite doar la câteva zile după moartea colegului Amariei. Și acelea, fie ele veste antiglont/antiînjunghiere, 1-2 buc la 70 de lucrători.

Este ireal și revoltător sa te lauzi cu achiziții insuficiente, de proastă calitate și prea târziu făcute pentru instituție, în anul 2019, asemenea unui „moșier” care se laudă că le-a cumpărat „pălmașilor” sape noi. Păi cum am putea, „duamna” ministru, să avem randament maxim, eficiență sporită, să ne îndeplinim atribuțiile și să ne riscăm viața pentru siguranța cetățenilor, când M.A.I. poate asigura dotări minime „decât” pentru câteva sute de polițiști din aproape 75.000 de polițiști și polițiști de frontieră.

Așadar, îi sugerăm Danielei să nu ne insulte inteligența și să rămână cu poveștile acestea la nivelul prietenelor de coafor sau colegelor de cameră de la clinica de „botoxare”.

În ceea ce privește moartea colegului nostru, așa cum ne-am exprimat public în ultimele zile de la tragedie, considerăm că principala vină este cea a ministrului de interne, prin modul defectuos în care nu a gestionat nevoile Poliției Române, dar și pentru promisiunile neonorate pe care le-a făcut între două înmormântări de polițiști.

Trebuie să vină în această funcție un om competent, pregătit, care știe ce înseamnă poliție și structuri militare, care să iși dorească o instituție europeană, eficientă si care să ofere siguranță, atât cetățenilor, cât și propriilor angajați.

Dacă la începuturile ”carierei” fulminante de ministru, doamna de Teleorman a vrut să pară interesată de dialog și deschidere față de această instituție, acum, la 3 ani de la numire, nu mai poate sa mintă pe nimeni cu aceste boceli inerte care, din păcate, nu pot revitaliza instituția Poliției și nici să readucă la viață colegii căzuți la datorie din cauza incompetenței domniei sale.

Doamna Daniela este depășită de-a dreptul, din toate punctele de vedere, chiar și la bocit (cu siguranță pentru câteva zeci de lei găsim adevărate profesioniste care fac asta pe la înmormântări), iar dialogul, în concepția dumneaei, este unul surdo-mut, atât cu polițiștii cât și cu organizațiile sindicale, pe care le-a întâlnit prima și ultima data acum 2 ani și jumătate.

În concluzie, pentru că de o demisie de onoare nici nu se poate pune problema, ONOAREA, nefăcând parte din valorile dumneaei, o rugăm frumos să își respecte angajamentul și în contextul în care Dragnea, cel care a adus-o în această funcție nu mai există politic, să lase locul liber la M.A.I.

Sindicatul EUROPOL: Carmen Daniela DAN, ministru de interne sau „bocitoare” profesionistă?!

Distribuie

Un răspuns

 1. Obrăznicia acestei femei a depășit orice limite!
  Ce a făcut și de această data…Au reușit unii s o învețe cateva cuvinte cheie gen ” asumare”, ” responsabilitate”, etc…si le tot repeta public, poate, poate o s o creadă cineva.
  Acum, a adus cu ea sefi de arma, secretari de stat, care, vădit, nu au fost de acord cu sceneta regizată de distinsa, ca să arate cât de ” buna” este ea cand citeste de pe foi.
  Am speranta, ca in înțelepciunea lor, acești grei ai armelor din MAI n au reacționat, public, doar ca s o lase pe ea sa si joace ultimul rol pe scena MAI…însă vor reacționa in culise.
  Ar mai fi ceva, acești oameni fac parte din generația care respectă ierarhia…fie ea și dezolantă.
  Însă, eu fac parte din generația pt care ierarhia/ functia este doar un detaliu…noi respectăm omul…iar pe tine, femeie, nu te putem respecta!
  Sunt unul dintre oamenii al căror somn a fost tulburat, de vreo 10 zile încoace, tu, pare ca dormi bine si nu te lasi…expresia ” un pas in spate” era pt oamenii care au onoare ( ai stiut tu cand ai cerut asta)…tie nu ti putem cere asta, n ai tu asemenea valori si, după cum am spus, nici limite. Ca sa ti dai seama care ti sunt, tb sa ai ceva acolo sus care sa se activeze.
  Ce n ai inteles tu pana la aceasta varsta este ca nimic nu e gratuit in aceasta lume…ca atare, pentru binele nostru si al tau (legile divine nu le poti fenta) am încrederea că ne vom despărți in curând de tine!
  PS: Ignoranta nu o sa te absolve de la plata…Doamne ajuta sa vina oameni înțelepți!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *