Care sunt modificările legislației pensiilor militare. EXCLUSIV

Liderii coaliției au convenit pe o serie de amendamente care vor fi aduse la proiectul legii privind pensiile de serviciu. SNPP a editat un tabel comparativ pentru a se vizualiza mai clar modificările preconizate. Totodată se are în vedere impozitarea progresivă a pensiilor (0% primii 2.000 lei, 10% până la salariul mediu brut și 15% ce depășește acest prag- 6789 lei). Tabel comparativ Legea 223/2015 – modificări preconizate:

Tot pe surse deocamdată, iese la iveala și documentul centralizator al amendamentelor la proiectul L4/2023 depus de Guvern la Senat în decembrie anul trecut:

În funcție de informațiile care vor mai apărea, vă vom informa în mod operativ, cu mențiunea că volatilitatea și dinamica cu care s-au propagat informațiile referitoare la potențialele modificări ale pensiilor militare demonstrează că Guvernul și Parlamentul sunt conștiente de faptul că pensiile „imorale” din sistem reprezintă sub 5% din totalul pensiilor în plată. Mai mult decât atât, excesele și abuzurile de drept sunt realizate într-o proporție covârșitoare de către cei cu funcții de conducere și care au suport politic, în niciun caz nu de către polițiștii din stradă/operativ.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Care sunt modificările legislației pensiilor militare. EXCLUSIV

Distribuie

16 răspunsuri

 1. Deci sa înțelegem ca dacă un colonel la momentul ieșirii la pensie în anul 2003 a avut venitul net de 2000 lei, pensia lui nu mai poate depăși acest venit!?
  Adica acel venit nu se actualizează la data întrării în vigoare a acestei legi?
  Unui plutonier care iese la pensie anul acesta și are un venit de 7000 lei, colonelu o să-i zică “să traiți” șefu!?
  Dacă așa urmează să fie, înseamnă că devenim stat unicat mondial.
  Recalculate toate pensiile și aduceți situatia la normal ca o sa fie HAOS mult mai mare ca în prezent!

 2. Vreau sa ies din gașca de tâlhari numita uniunea europeană. Ne-au furat tot, ne umilesc și ne explica că fără firimiturile pe care mi le aruncă, nu putem trai. Ba da. Putem să-i trimitem de unde au venit, fara să primească nimic, și să muncim sa ne refacem tara. Așa sa ne ajute Dumnezeu!

 3. Foarte mulți foști militari au lucrat și în viața civilă după ieșirea la pensie, unde au contribuit la fondul de pensii. Eu, de pildă, am lucrat 33 ani în sistemul militar și 16 ani în viața civilă. Ar trebui sa se calculeze separat pensia militara și cea cicila sau la cea militară sa se tina seama de contribuție.

 4. Niste nenorociti care se cred “ALESI” hotarasc destinele celor care-i apara. Daca vin rusii peste noi, sa mearga la lupta Ciolacu, Ciuca, Ghinea, Drula si cu ungurul !

 5. Recalcuati tot pensiile mici pana în 4000 lei ! Rușine! Discriminare ordinară, la aceiasi pensie cu vechime, valoarea nu este echitabila , inechitate oribila! Când se va rezolva asta în România! Ofițerii superiori iești la pensie în perioada 1998-2002, au pensie mai mici decât subofițerii care au ieșit la pensii în perioada 2014-2020.

 6. De ce sa respect legea cand statul nu respecta legea,ma minte,ma foloseste,ma fura si dupa 35 de ani imi da cu jula in pensia promisa!asta dupa o viata sub ordin,cu o gramada de privatiuni!mi le tai acum,cand nu nai ai nevoie de mine,vin peste tine!

 7. De ce sa respect legea cand statul nu respecta legea,daca este sa fie contributivitate sa fie pentru toti!ajutoarele sociale sunt date pe contributivitate?magistrati,politicieni,jurnalisti,generali,balerini,itisti,sunteti pe contributivitate?cum munciti in 15 locuri simultan???

 8. O singură lege pt toți românii bazată pe contributivitate. Trebuiesc anulate toate legile de speciali. Proștii care cotizează nu accepte speciali.

 9. Sumele cuvenite după declararea ca și neconstituționale ale ordonanțelor LOV se vor regăsi vreodată pe taloanele de pensii ?!?

 10. Am lucrat in MAf I paisprezece ani o luna si trei zile acum am pensie limita de varsta 555lei si am varsta de 66 ani si 8 luni ei se bat pt pensii speciale rusine!!!

 11. În anul 2005 am ieșit la pensie cu 1,23 din salariul mediu brut pe economie (SMBE), după formula suma din decizia de pensie x cu salariul mediu pe economie (9.211.000 în 2005) egal cu 1.23 care se înmulțește cu salariul mediu brut pe economie (6789 lei) suma rezultată fiind de fapt dreptul meu de pensie. Un drept câștigat se pierde? Eu acum am o pensie de 0,31 din SMBE. Pe decizia mea de pensie scrie clar pensie de stat nu altceva, deci statul este obligat să-mi de-a dreptul.

 12. De ce nu ridica nimeni problema eliminarii inechitatilor existente in sistemul pensiilor militare si apoi sa se ia masurile pe care vor sa le ia. Doi: de ce nimeni nu precizeaza ca daca se prevede ca nici o pensie sa nu fie mai mare decat salariul in plata, nu se pot elimina inechitatile. Eu cred ca ei se refera la prima pensie, cea cu care trece in rezerva respectivul, pentru ca altfel, adica toata viata sa ramai cu aceeasi pensie este grav, eventual sa creasca numai cu indexarile.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută