Bilanț 2016, doi miniștri, niciun rezultat

Pentru ca este sfarsit de an si este momentul bilanturilor, este important ca si noi politistii sa analizam activitatea celor doi ministri tehnocrati pe care i-am avut la conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

In 17 noiembrie 2015, la preluarea mandatului, Petre Toba, inspector general al Politiei Romane pana la acel moment, afirma despre el ca este un “profesionist care a parcurs treaptă cu treaptă toate etapele în evoluţia profesională”. Nu dorim sa comentam aceasta afirmatie din simplul considerent ca a te caracteriza singur drept un profesionist este un gest cel puțin … neprofesionist.

Obiectivele asumate public de Petre Toba au fost alese pe spranceana, in asa fel incat sa fie cat mai generice si imposibil de masurat. Astfel, am putut desprinde trei obiective:

  • “Un obiectiv prioritar al mandatului meu este cresterea gradului de siguranta al cetateanului”
  • “Fenomenul migrației împreună cu masurile pentru facilitarea azilului, dar și lupta pentru combaterea și prevenirea terorismului”
  • “Organizarea celor doua tururi electorale în condiții de legalitate”

Deși am avut mari așteptări din partea lui Petre Toba, din perspectiva faptului ca s-a perindat în doua rânduri pe la șefia Poliției Române, a eșuat lamentabil, nu a avut niciun aport pozitiv și si-a depus mandatul în urma scandalului privind plagiatul tezei sale de doctorat.

Petre Toba a fost succedat la conducerea Ministerului,  începand cu luna iulie 2016, de Dragos Tudorache, sef al Cancelariei Prim Ministrului la acea vreme, care, deși nu îl recomanda mai nimic pentru ocuparea acestei funcții,  reprezenta varianta de avarie a lui Dacian Cioloș. Este de înțeles ca doar un oportunist ar fi fost de acord sa accepte aceasta functie, in conditiile in care stia ca este vorba  de doar 5 luni de mandat.

Nu am fost surprinși sa vedem ca și acest tehnocrat a avut pretenția sa vorbească despre un bilanț al mandatului sau, respectiv:

  • “Asigurarea unui grad înalt de siguranta pentru cetățeni”
  • “Organizarea în deplina legalitate a celor doua procese electorale”

Se pare ca aceasta maniera perpetuata de-a lungul timpului,  de asumare a rezultatelor celor care chiar muncesc în MAI este în continuare folosita fără scrupule. În condițiile în care tocmai ministrul Afacerilor Interne face acest lucru, ce ne putem aștepta de la șefii noștri ierarhici, a căror singura “munca” în acest sistem este sa contabilizeze rezultatele altora.

Ne dorim ca în anul 2017 sa avem parte de un ministru care sa intre în profunzimea sistemului,  sa constate haosul existent și sa lupte pentru o salarizare echitabila, pentru o legislație care sa faciliteze exercitarea atribuțiilor de serviciu și pentru un cadru normativ care sa protejeze polițistul.

Pana una alta, singurul aspect pozitiv pe care putem sa il retinem in urma perindarii celor doi ministri la carma MAI este ca … si-au terminat mandatul.

Sindicatul EUROPOL: Bilanț 2016, doi miniștri, niciun rezultat

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută