Aviz favorabil dat de CES pentru ordonanța privind plata a 1/4 din restanță

Proiectul de ordonanță de urgență al coaliției aflate la guvernare a fost  avizat azi de favorabil de Consiliul Economic și Social, cu o serie de amendamente, iar cel târziu la sfârșitul lunii august  să fie deja emisă  și să producă efecte, iar  la salariul încasat pe 14 septembrie, polițiștii să primească un sfert de restanța salarială rezultată din aplicarea Legii nr. 153/2017.

Practic, polițiștii vor primi  sume brute cuprinse între 200 și 350 lei ( 120-200 lei net aproximativ) în condițiile în care salariile sunt înghețate de doi ani de zile, sporurile salariale sunt raportate în continuare la anul de referință 2009, adică în urmă cu 13 ani, iar prețurile la carburant, energie sau alimentele de bază au explodat în numai câteva luni.

După avizul Consiliului Economic si Social de azi,   în ședința de guvern  de vineri sau cel târziu până la sfârșitul lunii august, ordonanța va fi emisă. Sindicatul EUROPOL a transmis o serie de amendamente atât CES-ului , cât și Guvernului pentru aplicarea în integralitate a legii salarizării și crearea unei stări de normalitate în rândul polițiștilor.

 

Polițiștii, polițiștii de penitenciare,  militarii sau  pompierii  sunt buni doar  de eroi de sacrificiu primind de fiecare dată doar câte un colț  din drepturile care li se cuvin, deși riscurile la care sunt supuși și privațiunile pe care le au  noștri sunt incomensurabile. Vom continua formele de protest și ne vom folosi de toate pârghiile pentru ca legea salarizării să fie aplicată în integralitate.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Aviz favorabil dat de CES pentru ordonanța privind plata a 1/4 din restanță

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută