Autospeciale de 215.800 euro la Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră Română a achiziționat zilele acestea 50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, dotate cu sisteme video moderne, destinate supravegherii frontierei de stat a României, având în vedere că fenomenul infracțional a evoluat considerabil în ultimii ani. Prima serie de 26 de termoviziuni va intra în dotarea Poliției de Frontieră Române până la sfârșitul lunii, iar celelalte 24 până la sfârșitul anului. Contractul de achiziție e în valoare de 10.790.000 euro și e finanțat din fonduri externe nerambursabile prin Fondul de Securitate Internă.

 

 Autospecialele sunt destinate pentru:

 • misiuni de supraveghere a frontierei terestre;
 • combaterea și prevenirea migrației ilegale;
 • combaterea contrabandei cu produse accizabile;

Astfel, prin această achiziție, se va reuși  un control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier și asigurarea unor condiţii moderne de lucru pentru polițiștii de frontieră, deplasarea rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente la  frontiera de stat.

Autospecialele  Ford Transit Van sunt dotate cu un sistem video mobil destinat supravegherii zonelor de frontieră, pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, oferind posibilitatea obținerii de informaţii cu privire la  propria poziție, cât  şi  la detectarea persoanelor aflate în zona de competenţă. Mai mult de atât, vor fi folosite în zone cu teren accidentat sau greu accesibil, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță, printre care identificarea țintei de la o distanță de 7 km și recunoașterea persoanelor de la o distanță de 4 km.

Cele 50 de autovehicule Ford Transit sunt propulsate de motorul EcoBlue 2.0 170 CP, şi echipate cu sistemul de Tracţiune Integrală Inteligentă ce oferă performanţă îmbunătăţită în condiţii dificile de utilizare. Atunci când este cuplat, sistemul creşte automat cuplul transmis roţilor cu cea mai mare aderenţă. Acest sistem este potrivit pentru serviciile de salvare şi pentru cei care lucrează frecvent pe teren accidentat.

Specificații tehnice: 

 • motor: turbo-diesel, cilindree 1995 cm3;
 • 125 KW, cu tracţiune 4×4 integrală decuplabilă cu sistem electronic de control al tracţiunii;
 • cutie viteze 6+1;
 • suspensie adaptată pentru deplasarea în zone neamenajate/greu accesibile, cu elemente de protecție pentru grupul motopropulsor;

Fiecare autospecială este dotată cu mijloace tehnice specifice:

 • sisteme de comunicaţii mobile;
 • proiectoare portabile, sistem de supraveghere perimetral;
 • baterie suplimentara;
 • autonomie extinsă-rezervor de combustibil mărit 95 l;

Capabilităţile aparaturii de observare: 

 • cameră cu termoviziune;
 • cameră de vedere pe timp de zi color;
 • telemetru laser;
 • sistem de poziţionare GPS;

Este un pas mare pe care îl face Poliția de Frontieră Română, având în vedere că fenomenul migraționist, cât și contrabanda cu țigări sunt  cei mai mari ”inamici” ai polițiștilor de frontieră la frontierele externe ale Uniunii Europene. Vom urmări cu interes și achiziția celorlalte autospeciale care urmează să ajungă în folosința polițiștilor de frontieră.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Autospeciale de 215.800 euro la Poliția de Frontieră

Distribuie

Un răspuns

 1. Buna seara! Avand in vedere ca a fost aprobata legea in care s-au deblocat concursurile pentru anumite posturi, o sa urmeze incadrari directe si in cadrul M.A.I. ?
  In cadrul ANP s-au publicat deja mai multe informatii in legatura cu posturile scoase la concurs si de aceea va intreb daca in viitorul apropiat vor fi incadrari din sursa externa. Multumesc!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută