ATENȚIE! Risc iminent în cazul concursurilor de trecere în corpul ofițerilor

Printr-o adresă înaintată săptămâna trecută către ministrul afacerilor interne, am atras atenția asupra tentativelor de deturnare a concursurilor de trecere în corpul ofițerilor ce vor avea loc în perioada următoare. Tot mai mulți polițiști ne-au scris și ne-au relatat că la nivelul inspectoratelor județene/teritoriale de poliție încep să circule zvonuri cu privire la liste ale unor polițiști care „trebuie” să promoveze acest concurs.

Însă de la un simplu zvon, lucrurile au început să prindă contur din momentul în care s-a vehiculat că subiectele pentru concursurile de trecere în corpul ofițerilor vor fi redactate la nivelul fiecărui inspectorat județean/teritorial ceea ce vulnerabilizează vizibil integritatea procesului de selecție în sine.

Cu alte cuvinte, „pilele”, „protejații” și cei „apropiați” conducerii inspectoratului ar putea primi subiectele servite fără ca cineva să poată demonstra acest lucru. Este imposibil să dovedești că membrii comisiei de concurs nu vor oferi aceste subiecte pentru a favoriza anumiți agenți de poliție.

I-am adresat ministrului rugămintea de a interveni pentru ca subiectele să fie unice pentru fiecare specialitate, respectiv să fie redactate în dimineața concursului la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, respectiv al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. În același mod s-a desfășurat și etapa precedentă, din 2016, aspect care a generat transparență și obiectivitate.

Organizația noastră a mai solicitat ca reprezentanții organizațiilor sindicale să fie prezenți la momentul redactării subiectelor pentru a fi îndepărtată orice îndoială. Ne dorim să fie un concurs corect în urma căruia cei mai bine pregătiți agenți de poliție să fie promovați în corpul ofițerilor de poliție. Vom continua să monitorizăm acest proces pentru a sancționa orice deviere de la principiile legale.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: ATENȚIE! Risc iminent în cazul concursurilor de trecere în corpul ofițerilor

Distribuie

10 răspunsuri

 1. Vi se pare normal ca un agent sa intre in randul ofiterilor (si functii de of sp I, II sau III) dupa un amarat de test grila cu 30-40 de intrebari max???pentru a deveni student al Academiei de politie s-au dat examene cu 57, ulterior 45, iar acum 30 de intrebari/ proba, doar pt a primi statutul asta timp de 3 sau 4 ani. Si asta nu neaparat te facea ofiter. Trebuia promovata si licenta, cu materii din toti 4 ani de studii (civil, proc civila, penal, proc penala).aaaa da, inainte trebuia sa treci de prelicenta la sport, specialitate si lb engleza, iar ulterior prezentarea lucrarii de licenta, la care ai lucrat vreo 6 luni… si toate aste sa prinzi un loc amarat de ofiter IV prin CS sau MM. Ar trebui sa se foloseasca doar prevederile art 20 din lg 360- POST-MORTEM. Asa am evita sefi “buni”, fara habar de management, in detrimentul unor ofiteri de cariera, care poate au mai facut un liceu militar…

  1. Ti se pare normal ca un agent sa indeplineasca aceleasi atributii xa si un ofiter si sa fie remunerat diferit? Ești sigur ca dacă ai sustine testul respectiv ai obține o nota suficienta sa devansezi alti agenti? Sunt foarte multi tocilari ai liceelor, ajunsi ofiteri. Ti se pare normal? Daca as avea putere as desfinta aceasta academie…posturile de ofiteri trebuie ocupate de cine merita nu de cine toceste istorie.

   1. Dlor fiți rezonabili.Strugurii pot fi acri.Trecerea în corpul ofițerilor ar trebui să aibă la bază criterii obiective, transparente.Cel mai simplu este să contestați totul.Dictatul agentului de poliție nu este ceva tocami sănătos .Ardeți etapele, mergeți la școli de ofițeri nu la școli muncitorești de făcut ofițeri pe bandă.Apoi vă minunați de problemele pe care le întâmpinați cu ”șefii”(mulți foști agenți sau ingineri).NU nu este corect să avem un birou unde toți au aceleași sarcini , unii muncesc mai cu spor, dar sunt agenți doar-NU ESTE CORECT, NU ESTE MOTIVANT DAR SE POATE SCHIMBA DACĂ VREM.

 2. Pai din start s-a împuțit, când s-au scos probele sportive care ar fi fost eliminatorii. Va dați seama câți n-ar fi participat datorită faptului că sunt bine merci declarati inapti medical. Dar aceștia sunt cei de pe listele cu promisiuni și nu se pupa treaba.

  1. Păi de ce naiba au scos probele sportive?Ca să poată accede și cei de 100 kg, gușați/gușate, cu fundul modelat de scaunul de birou.

 3. Concursurile corecte trebuie sa se desfasoare on-line. Era simplu sa se inchirieze eventual spatii din licee pentru ca elevii sunt in vacanta si toate unitatile scolare dispun de calculatoare. I-am propus doamnei Dan Carmen in urma cu o luna.Altfel, sunt sigura ca se vor frauda examenele. E simpu sa-i dai unui candidat grilele gata rezolvate cu mici semne pe ele sau sa invete pe de rost raspunsurile la cateva zeci de grile.Era bine sa se apeleze chiar la serviciul S.R.I.

 4. Pt un post de femeie de serviciu.adica mai exact spălător de veceuri.am dat testul psihologic.proba scrisă cu 40:întrebări…și pt că încurcam ițele unora.sa dat și un așa zis interviu cu 4 întrebări .la care de zicea că trb martori.filmari bla bla.(care nu au fost)să iei proba scrisă cu 10.si sa pici la interviu…..asta înseamnă să trăiești în România…..

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută