Astăzi nu sărbătorim Ziua Poliției Române

Mobilizare maximă și mult marketing pregătit de Ministerul Afacerilor Interne pentru celebrarea a 195 ani de la înființarea Poliției Române.

Cu toate că ar trebui să fie zi de sărbătoare pentru noi, polițiștii, în acest an ziua Poliției Române nu trebuie sărbătorită ci mai degrabă comemorată. În afară de rezultatele pozitive obținute pe spatele polițiștilor devotați și pasionați de ceea ce fac, fără a avea nici cel mai mic suport din partea instituției, avem doar haos în Polița Română, care a atins cele mai înalte cote de până acum.

Pensionările din ultimul an au decimat efectivele, dar în același timp au adus în funcții de conducere tot felul de împuterniciți, care nu au mai fost aleși pe bază de competențe ci doar numiți să ocupe locurile lăsate libere. Dotările despre care nici nu mai are rost să vorbim, pentru simplul fapt că nu prea există. Dar și salarizarea „unitară” care împarte polițiștii în 3 categorii: salarizare pentru șefi, salarizare pentru oportuniști și salarizarea pentru fraieri. Cu toate că fiecare polițist își strigă de mult timp nemulțumirea pentru discriminarea la care este supus, prin faptul că prestează aceeași muncă și este salarizat diferit, nimeni nu a mișcat o virgulă în niciun act normativ pentru a elimina din aceste inechități salariale din 2010 până în prezent.

Nu în ultimul rând, protestele de stradă care aduc în prim plan tocmai polițiștii, care deși au ca atribuție aplicarea legii, în mod paradoxal sunt nevoiți să ceară MAI tocmai respectarea ei. Niciun șef din vârful Poliției Române nu a susținut și nu a reacționat pentru a-și apăra subalternii, pentru a milita pentru ca salarizarea lor să țină cel puțin pasul cu celelalte creșteri pe segmentele de bugetari. Se mulțumesc să se laude că se „descurcă” cu puțin, și că „punctează” rezultate importante, dar de fapt ei ocupă acele funcții pe spatele muncii obținute de polițiștii din stradă, care sunt plătiți cu 30% din salariul pe care ei îl încasează. Cam acesta este peisajul pe scurt al Zilei Poliției Române 2017.

Astăzi, în niciun caz nu trebuie să sărbătorim, ci mai degrabă să ne comemorăm colegii care au murit la datorie, plătiți cu minimum pe economie. Vom continua să reamintim aceste tragedii pentru ca și guvernanți să înțeleagă riscurile meseriei de polițist. Și nu putem să descriem mai explicit durerea pe care o simțim, decât o face mama colegului nostru care ne privește din ceruri, alături de ceilalți camarazi, Bogdan Cosmin Gigină. Într-un mesaj postat pe pagina de facebook ea își strigă durerea și constată nedreptatea din jurul acestei tragedii.

Le cinstim memoria și îi amintim pe acești eroi pentru a nu uita de ei. Sunt camarazii noștri care au murit în uniforma de poliție reprezentând statul Român, cel care azi ne umilește prin vocea celor care guvernează.

Cinste și onoare eroilor noștri:

Sinsp. (post mortem) Nistor Gheorghe, Sinsp. (post mortem) Agrișan Ioan-Aurel, Sinsp. (post mortem) Baben Ionel, Sinsp. (post mortem) Bud Sebastian Ioan, Sinsp. (post mortem) Gancea Lucian, Sinsp. (post mortem) Gheorghe Ionescu (Dulăul), Sinsp. (post mortem) Kovacs Ludovic, Insp. (post mortem) Larg Mihai Simion, Sinsp. (post mortem) Metes Vasile, Sinsp. (post mortem) Sârbu Nicoale Tiberiu.

#EroiiNuMorNiciodată

Sindicatul EUROPOL: Astăzi nu sărbătorim Ziua Poliției Române

Un răspuns

1. Cinste lor,au facut sacrificiul suprem,insa nu pot sa nu observ ca toti au fost agenti, dumnezeu sa ii odihneasca in pace.