Arestații cer, polițiștii execută

În mod surprinzător, o practică de pe vremea lui Ceaușescu încă mai persistă la nivelul Poliției Române și chiar a evoluat până într-acolo, încât nu greșim dacă spunem că polițiștii au ajuns servitorii persoanelor private de libertate din centrele de reținere și arestare preventivă din cadrul inspectoratelor județene de poliție.

Ceea ce mulți dintre noi nu știm, este că din cauza incompetenței manageriale de la cel mai înalt nivel, polițiștii sunt nevoiți să facă cumpărături pentru a le respecta drepturile esențiale ale reținuților/arestaților care beneficiază, conform legii, de 1387 lei pe lună pentru hrană, dulciuri, băuturi și orice altceva le mai poftește sufletul.

Iar toate aceste pofte sunt executate nu de familie, nu de rude, nu de prieteni, ci de polițiștii din cadrul centrelor de arestare și reținere preventivă pe care aveți posibilitatea să îi vedeți cu lista de cumpărături, în uniformă, printre rafturile marilor magazine alimentare sau prin piața agroalimentară, printre banane și castraveți.

Până în acest moment, doar două unități s-au conformat și au externalizat aceste servicii și asta doar pentru că polițiștii au refuzat să mai fie umiliți și să fie sclavii reținuților/arestaților. Restul de județe încă își trimit polițiștii cu plăsuța la cumpărături pentru că nu e așa, noi vrem în Schengen și pentru asta ne facem preș în fața celor care încalcă legea.

Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL a trimis o sesizare în acest sens către Inspectoratul General al Poliției Române pentru a interveni și a obliga șefii unităților să-și exercita funcția pentru care sunt plătiți pentru a-i scuti de aceste umilințe pe polițiștii din cadrul centrelor de arestare și reținere preventivă. De asemenea, am sesizat conducrea IGPR cu privire la organigrama unor inspectorate de poliție unde 80%-90% din polițiști încadrați la CRAP ocupă cele mai mici funcții, de agent 3 și agent 4.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Arestații cer, polițiștii execută

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Mai nou sefii vor sa ne pună sa le servim si masa.Politistul sa ii puna cu polonicul in farfurie ciorba! Sunt cateva IPJ unde politistii sunt deja ospatari!Dupa ce ca aproape toti suntem agenti 3 si 4! Umilință maximă!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută