Am solicitat libere plătite pentru promoția de la școlile de poliție

Cu toții cunoașteți situațiile întâmpinate în anii anteriori de către absolvenții promoțiilor școlilor de poliție conform cărora, imediat după repartiție, șefii unităților refuzau să le acorde un răgaz de timp pentru instalare. Aceștia efectiv ajungeau să lucreze în alte localități decât cele în care își aveau domiciliul, în urma procesului de repartiție la unitățile de poliție teritoriale, fiind puși în postura de a se prezenta la locul de muncă însă fără a-și putea identifica în timp util spații de locuit.

În aceste situații șefii de inspectorate ridicau din umeri așteptând lumina din partea IGPR, nedorind să-și asume acordarea unor zile de învoire plătita ce sunt reglementate de prevederile HG nr. 1578/2002.

Art. 20
(2) De asemenea, polițiștii pot beneficia de învoiri plătite cu durata de cel mult 5 zile calendaristice, în urmatoarele situații:

c) pentru alte situații sau evenimente excepționale, de natură să justifice învoirea solicitată.

 

Astfel, având în vedere că absolvenții promoției octombrie 2022 ai școlilor de poliție vor trebui să se prezinte luni, 31.10.2022, ora 08:00 la sediul unităților de poliție teritoriale în care au fost repartizați, am solicitat conducerii IGPR să transmită precizări în acest sens tuturor unităților din subordine, astfel încât colegii noștri care ajung să lucreze în alte localități decât cele în care domiciliază să aibă timp suficient la dispoziție încât să-și poată identifica locuințe pentru închiriere.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Am solicitat libere plătite pentru promoția de la școlile de poliție

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută