Am solicitat eliminarea plafonului de 1450 lei

Având în vedere Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pus în transparență decizională de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri pentru acordarea voucherelor de vacanță în anul următor, cât și prerogativele Guvernului României  de stabilire a măsurilor fiscal bugetare și prorogarea unor termene  în 2021, am solicitat premierului Ludovic Orban următoarele:

  • valoarea voucherului de vacanță, respectiv a sumei decontate pentru serviciile turistice, să nu mai fie plafonată la 1450 lei, ci la valoarea salariului minim brut.
  • acordarea posibilității decontării serviciilor turistice pentru anul 2019, respectiv 2020, până la sfârșitul anului 2021 și angajaților din sistemul  de apărare, ordine publică și siguranță  națională, similar celorlalte categorii care beneficiază de vouchere de vacanță.

 

Ținem să precizăm faptul că acordarea voucherelor de vacanță/ respectiv decontarea serviciilor turistice, au generat venituri consistente la bugetul de stat și s-a dovedit a fi o măsură cu efecte benefice asupra industriei turismului din România, încurajând un număr de circa un milion de salariați români din cadrul instituțiilor de stat sau al societăților în care statul este acționar unic sau majoritar, să-și petreacă concediile în țară.

Chiar dacă mulți colegi ne-au sesizat că ar fi mai bine ca și polițiștii să beneficieze de vouchere de vacanță, ținem să precizăm că există o serie de avantaje pe care le are varianta decontului și anume: posibilitatea cazării la orice unitate turistică de pe teritoriul României și de asemenea, suma de 1450 nu e supusă impozitării,  decât în cazul decontării în afara perioadei concediului de odihnă, în timp ce în cazul voucherului de vacanță, impozitul de 10% se aplică în orice situație.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

 

Sindicatul EUROPOL: Am solicitat eliminarea plafonului de 1450 lei

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.