Alertă la Câmpina! Breșă de securitate privind integritatea subiectelor

Avem primele detalii de la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, unde observatorul desemnat de organizația noastră, Ioan Cănărău, vicepreședintele Sindicatului EUROPOL se află în acest moment. Puțin după ora 11:00 au început să se strângă membrii celor 26 de comisii centrale/concurs  care redactează subiectele pentru ședința de instructaj.

Pe durata ședinței au fost reprelucrate de către unul din directorii din cadrul Direcției Resurse Umane din IGPR, regulile, interdicțiile și alte detalii care se aplică celor prezenți pe durata celor 24 de ore. Tot cu această ocazie, am aflat cu stupoare că dintre toți observatorii aflați pe listă nu era prezent decât colegul nostru, care s-a ridicat și s-a prezentat. Totodată, directorul adjunct al DMRU, cms. șef Paul Bălțățeanu a precizat răspicat că observatorii nu au voie sa intre în sălile unde se redactează subiectele ci doar să „observe din exterior”.

Imediat după aceasta, celor prezenți li s-a comunicat că nu au voie cu telefoanele „asupra lor”, dar că pot să le lase deschise în dormitoare în cazul în care „îi caută cei de acasă”. Încă din acest moment i s-a părut suspect colegului nostru că se acordă această „derogare” în condițiile în care la videoconferința organizată marți, inspectorul general a fost foarte vehement cu privire la interdicția ca membrii comisiei să folosească telefoanele mobile sau orice alte dispozitive electronice de comunicare.

La nici două ore însă, colegul nostru a constatat un trafic consistent între sălile unde erau comisiile și dormitoarele. Ulterior, după alte două ore, membrii comisiilor nici nu se mai fereau, ci aveau telefonele în buzunar când ieșeau la țigară și chiar vorbeau la telefon „la vedere”. Unii mai comozi, nu au mai coborât din săli ci au vorbit la telefon pe geam.

Sigur, noi suntem siguri că au vorbit le telefon cu membrii familiilor lor, despre „rețete de bucătărie”, „apicultura la greci” sau le-o fi spus fiicelor sau fiilor „povești de adormit copii”.

Drept urmare, noi am sesizat conducerea IGPR, așa cum ni s-a cerut și în videoconferința de marți. Suntem rezervați în a trage concluzii sau a lansa acuzații, în condițiile în care inspectorul general nu știa despre ceea ce se întâmplă la Câmpina.

La scurt timp după ce am comunicat aceste nereguli către IGPR, toți membrii comisiilor fugeau ca potârnichile cu telefoanele spre dormitor, probabil să își steargă apelurile și să își închidă telefoanele, de parcă nu este simplu ca listingurile lor să fie verificate. Nu mare ne-ar fi mirarea să ni se spună faptul că observatorul desemnat de organizația noastre care a văzut că s-au folosit telefoanele de către membrii comisiei nu are credibilitate în fața cuvântului celor 200 de membrii din cele 26 de comisii. Însă până una alta, ar trebui sa se verifice motivul pentru care, încă de la instructaj, Paul Bălțățeanu le-a dat voie acestora să își lase telefoanele deschise, dar cu „promisiunea” să nu le folosească.

Un lucru este cert: metodologia adoptată de IGPR și regulile inițiale au fost flagrant încălcate. Așteptăm cu mare interes intervenția inspectorului general pentru a salva din „integritatea” acestui concurs, iar dacă nu se va lua nicio măsură, ne vom retrage observatorul pentru că nu vrem să fie părtaș la o asemenea cacealma.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Alertă la Câmpina! Breșă de securitate privind integritatea subiectelor

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută